Още по темата Експертна група на ЕК иска социалните мрежи

...
Още по темата Експертна група на ЕК иска социалните мрежи
Коментари Харесай

Google инвестира 300 млн. долара в подкрепа на качествената журналистика

Още по тематиката
Експертна група на Европейска комисия желае обществените мрежи да положат повече старания против подправените вести

Експертите, събрани по покана на еврокомисария по цифровата стопанска система, предлагат обществените платформи да дават повече благоприятни условия на потребителите да сортират източниците на информация
13 мар 2018
Кой кой е и какъв брой губи в българските медии

Извън двете огромни малките екрани съвсем всички други български медийни компании са на загуба или доста ниска облага
16 фев 2018 Гугъл разгласи, че ще влага 300 млн. $ в акцията Гугъл News Initiative, целяща да помогне на издателите на вести да се приспособяват към бързо разрастващата се цифрова среда. Притежаваният от холдинга Alphabet Inc софтуерен колос вкарва нови принадлежности, които издателите могат да употребяват за увеличение на абонаментите, продажбите на реклами и броя на читателите си. Партньори на компанията в самодейността ще бъдат медии като New York Times, Washington Post и Financial Times. Сумата ще бъде вложена през идващите три години.

Целта

Инициативата ще е ориентирана към откриването и подобряването на наличието в интернет и към подкрепяне на разнообразни планове. Специален акцент ще бъде разпространяването на подвеждаща информация в спешни моменти или при възникването на други произшествия и естествени бедствия. Гугъл също по този начин са заели огромен брой професори и медийни специалисти от разнообразни организации, които да допринесат със знанията си за задачите на самодейността.

Нова платформа

Новата платформа за ръководство на абонаментите Subscribe with Гугъл ще улеснява потребителите при заплащането за наличие. Освен това издателите ще получават информация и принадлежности за намиране и задържане на клиенти. Друга услуга, която компанията ще предлага, е Double Click, която ще доставя нужната информация в действително време за държанието на потребителите.

Програмата демонстрира желанието на Гугъл да се опълчи на подправените вести и да насърчи качествената публицистика. Компанията разгласи, че в резултатите на търсачката й ще имат преимущество изявления от авторитетни медии с повече клиенти. Промените ще обиден и търсачката в притежаваната от нея платформа за видео шерване Youtube. Компанията ще си сътрудничи с Харвардския университет за отсяване на подправените вести преди частичните избори в Съединени американски щати през 2018 година

Стъпката на Гугъл към доближаване с медиите идва след ограничението на издателското наличие в нюзфийда на Фейсбук. Някои издатели още тогава видяха в търсачката опция да компенсират спадналия си трафик. Издателите, чиито доходи от реклами са незадоволителни за финансирането на активността им, се надяват да реализират печелившо съдействие с компанията.

Засега Гугъл не разкрива точна информация за подялбата на приходите в абонаментната си услуга, само че се знае, че издателите получават по-големия дял. Някои издатели, в това число президента на медийният колос Conde Nast Inc Боб Сауърбърг споделят, че в последните години са възвърнали доверието си в компанията и в този момент са положителни сътрудници. " Вероятно преди четири години смятах, че желаят да навредят на промишлеността ", споделя Сауърбърг пред Bloomberg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР