Още по темата: Две съименнички в битката за кметския стол

...
Още по темата: Две съименнички в битката за кметския стол
Коментари Харесай

След 4,6 млн. от държавата: Зоопарк, но с катинар

Още по тематиката: Две съименнички в борбата за кметския стол в "Западен " Зико започва плана за "Модър - Царевец " Най-зеленият регион на Пловдив под строителна блокада Димитър Колев: Драго ми е, като мина през Розариума

Недовършената зоологическа градина продължава да чака строители, макар тържествения водосвет, отслужен през февруари за благополучното й дотъкмяване. Във компания " Запрянови - 03 ", която по контракт с Община Пловдив извършва публичната поръчка за 4,6 млн. лв., нямат информация по кое време могат да стартират. Работата е за 20 дни, твърди шефът Вакрил Запрянов.

Строежът е спрян от три години поради тъжба на природозащитници. Те оспорваха мнението на Регионална инспекция за опазване на околната среда, че оценка за влияние върху околната среда не е нужна, тъй като на това място към този момент имаше зоопарк, въпреки и четири пъти по-малък. В началото на тази година Върховен административен съд дефинитивно отхвърли жалбата. Спецпрокуратурата замълча и за повдигнатото от нея обвиняване за повишената цена на зоопарка (със 700 000 лева) против кмета на града Иван Тотев, някогашния му заместител Димитър Кацарски и кмета на " Западен " Димитър Колев.

Районният кмет твърди, че сега се преглеждат всички документи, с цел да няма нередности. Едва тогава ще бъде подписан акт 11 за топене на строителния обект. Зоопаркът е затворен от 2008 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР