Още по темата Dow Jones и S&P500 се успокоиха, след

...
Още по темата Dow Jones и S&P500 се успокоиха, след
Коментари Харесай

Американските технологични акции в най-лошия си месец от 2008 г. насам

Още по тематиката
Dow Jones и S&P500 се успокоиха, откакто изтриха облагите си за годината (обновена)

Американските пазари влязоха на алена територия след загуби на софтуерния бранш, само че в четвъртък пристигна леко покачване
25 окт 2018
Фед ще продължи да подвига лихвите макар комерсиалните спорове и нежеланието на Тръмп

Това може да забави отчасти стопанската система на страната, само че и ще управлява инфлацията
16 окт 2018
Уолстрийт се успокои и пазарите потеглиха във възходяща линия

Европейските тържища завършват деня към кота нула, Dow Jones и S&P наваксват загубите
12 окт 2018
Европейските и азиатските тържища започнаха леко възобновяване
12 окт 2018
Пазарите претърпяват най-лошите си дни от февруари насам

Dow Jones и S&P500 в Съединени американски щати намалиха цената си с над 3%, Европа и Азия последваха наклонността
11 окт 2018 След като Dow Jones и S&P500 изтриха облагите си за годината, американските софтуерни акции са на път да отбележат най-лошия си месец от финансовата рецесия насам, като се чака разочароващите резултати от Amazon и Alphabet да удължат спада за бранша, който бeше в основата на десетилетния бичи пазар, написа Financial Times.

Предпазливата прогноза на Amazon за празничния сезон намали акциите на компанията на Джеф Безос с 10% преди отварянето на търговията в петък. Фючърсите на Nasdaq 100 на най-големите софтуерни акции спаднаха с 1.9%, а тези на S&P 500 изгубиха 1.3%.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус След зашеметяващия напредък, който докара пазарната капитализация на Amazon и Apple да надвишават границата от 1 трлн. $, вложителите започнаха да излизат от тези позиции. Индексът Nasdaq, в който влизат доста американски софтуерни компании, загуби 9% през октомври и е на път да означи най-лошия си месец от ноември 2008 година

Технологичните акции в този момент " започнаха да демонстрират незадоволителни резултати и считаме, че това ще продължи ", означават стратезите на Morgan Stanley.

Причините

Краят на ерата на паричните тласъци от централните банки промени позицията на вложителите, които привикнаха на растежа на облигации и акции. Докато приходите за третото тримесечие на фирмите в Съединени американски щати надвишиха упованията, вложителите се опасяват, че средата ще стане по-трудна за корпоративна Америка, защото световната стопанска система се забавя и резултатът от тласъците отслабва.

От 231 компании в S&P 500, които регистрираха резултатите си за третото тримесечие, 138 са постигнали по-добри от предстоящите, до момента в който 93 са се показали по едва. А в това време показателят S&P 500 на огромните компании в Съединени американски щати падна с повече от 7% през октомври и е в най-лошия си месец от 2011 година насам.

" Все по-често мислим, че покачването в края на годината ще бъде по-трудно, защото по-ниската ликвидност и опасенията за достигането на предел на растежа ще слагат вложителите в защитна позиция ", споделят още стратезите от Morgan Stanley.

С помощта на понижението на корпоративния налог, признато в края на предходната година, акциите в Съединени американски щати съумяха да устоят на спада, който удари съвсем всички други съществени фондови пазари в света. Euro Stoxx 50 спадна с 11% тази година, CSI 300 в Шанхай е изгубил 21%, а FTSE 100 в Лондон - 10%.

Alphabet, която загуби 5%, откакто компанията разгласи в четвъртък, че рекламният й бизнес се е забавил повече от предстоящото през третото тримесечие, и Amazon имат комбинирана капитализация от 1.6 трлн. $, като спадът в двете компании има забележителна тежест както за S&P 500, по този начин и за Nasdaq. Според CNBC двете компании изтриха към 121 милиарда $ от общата си капитализация единствено за ден след оповестяването на резултатите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР