Още по темата Добре дошли, но след десет години Европейската

...
Още по темата Добре дошли, но след десет години Европейската
Коментари Харесай

Евробарометър: Българите остават сред най-големите оптимисти за ЕС


Още по тематиката
Добре пристигнали, само че след 10 години

Европейската комисия удостоверява желанието на Европейски Съюз да одобри нови страни от Балканите, само че с спогодба, че няма да е скоро и с доста старания от кандидатките
6 фев 2018
Европейска комисия предложи помощ против промени за страни, които желаят да одобряват еврото

Брюксел показа своята визия за смяна на еврозоната, която включва основаване на Европейски паричен фонд и европейски министър на финансите и стопанската система
6 дек 2017
Евробарометър: 72% от българите желаят мониторингът над България да продължи
25 яну 2017 Средно 57% от българската общност споделя цялостна позитивна визия за Европейския съюз и малко под половината от българите (47% при 30% приблизително за ЕС) правят оценка посоката на развиване на Европейски Съюз като вярна. Това сочат резултатите от последното допитване на Евробарометър, извършено по поръчка на Европейската комисия.
Така България се подрежда на едно от водещите места по този знак дружно с Ирландия, Люксембург и Португалия. Едва 14% от българите имат негативна визия за съюза, а една четвърт са с неутрална настройка. За 80% от българите Европейският съюз е съвременен, либерален (75%) и напредничав (67%).

Оценките на българите във връзка с другите цели на Европейски Съюз до 2020 година съответстват със средноевропейските, като те са оценени като подобаващи и такива, каквито следва да бъдат - нито прекомерно скромни, нито прекомерно амбициозни. Най-висока поддръжка българите декларират по целта, обвързван със заетостта – до 2020 година ¾ от хората в дейна трудова възраст да имат работа. На второ място по поддръжка е просветителната цел – понижаване на каузи на младите българи, напускащи учебно заведение без никаква подготовка

В България публичното мнение е изключително позитивно настроено - три четвърти от всички, към съдействието и изработването на обща политика в региона на защитата и сигурността в Европейски Съюз. Добра е поддръжката и към концепцията за европейска политика за миграцията (68%) и обща външна политика (66%).

Българското общество оценя положението на европейската стопанска система като положително (61%), само че тази оценка контрастира с мнението за положението на националната ни стопанска система, за която позитивна оценка споделят едвам 18% от българите.
Над две трети смятат, че Европейски Съюз разполага с задоволително власт и средства, с цел да пази икономическите ползи на Европа в международната стопанска система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР