Още по темата: Девствените плажове на Иракли под заплаха Къмпингите

...
Още по темата: Девствените плажове на Иракли под заплаха Къмпингите
Коментари Харесай

Югът бие по цени Севера: 4 бона за каравана на брега

Още по тематиката: Девствените плажове на Иракли под опасност Къмпингите - последното леговище измежду Бетономорието

На 4000 лв. се подвигна цената за слагане на каравана на къмпинг край морето. Това е таксата, оповестена на уеб страницата на " Градина ", който се води като най-предпочитаното място за отмора на звезди от шоубизнеса, бягащи от Слънчев бряг и ол инклузив. Толкова костват местата на първа линия, които са съвсем на пясъка и на метри от морето. На по-задните позиции цените падат и до 2500 лв..

На един от най-хубавите плажове по Черноморието ни може да видите куп звезди от БГ сериалите, с които народонаселението е изкарало зимните вечери пред тв приемниците. Удоволствието да съжителстваш, въпреки и за малко, с тях явно е вдигнало и цената.

Срещу въпросната сума поставяш караваната си за целия сезон, който при този тип туризъм е доста по-дълъг. Полага ти се едно паркомясто плюс дребен имот за тента, под която се инсталира един цялостен хол плюс кухня. Ако караваната е покрай морето, може въобще да не ползваш платената сянка на чадърите и пластмасовия разкош на шезлонгите.

С 1000 лв. по-малко коства мястото в един от многото къмпинги, които са изникнали върху тогавашния " Смокиня ". След демократичните промени земята бе върната на тогавашните притежатели или на тарикати, показали документи за благосъстоятелност от преди 9 септември 1944 година

Тук-там към момента витае духът на зрелия социализъм с несъборените сходства на бани и тоалетни, от които се носи мирис на Източните Балкани. Това обаче се понася, защото плажът и питейните заведения върху него са измежду най-хубавите по Черноморието.

Легендарният къмпинг " Арапя " също е разпарчатосан след приемането на закона за връщане на земята в действителни граници през 1992 година. Сега тогавашният спокоен и магически залив замязва на мегаполис през лятото. Арапя е единствено местността, а на нея има най-малко 30 имота, които се назовават къмпинги. На по-отдалечените места можеш да намериш място за целогодишно престояване на каравана и за 1500 лв.. В тази сума влиза и защитата <210>.

Доста по-евтино е на къмпингите на Северното Черноморие, само че и там сезонно слагане на каравана няма да излезе под 1000 лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР