Още по темата: Частна фирма взима Антовата къща в Стария

...
Още по темата: Частна фирма взима Антовата къща в Стария
Коментари Харесай

Бедняците-милионери стават инвеститори в Антовата къща

Още по тематиката: Частна компания взима Антовата къща в Стария град

Как се печели от парцел в Стария град и какъв е претекстът да наемеш голям парцел в резервата с огромна прехрана, в случай че нямаш явен бизнес проект? Отговорът на въпросите евентуално има Йорданка Ташева, която посредством своята компания " Евро баланс трейд " ЕООД завоюва състезанието за наем на емблематичната Антова къща. Около парцела замириса на скица още когато бе предаден във притежание от ОУ " Старинен Пловдив " в Общината. Както знаем, тя е известна като неприятен собственик и единствено 4 месеца по-късно побърза да се отърве от уговорката да поддържа къщата, като я даде чартърен. Интерес към парцела имаше и от смесеното сдружение " Свободна зона " АД, в което Общината е акционер.

Тръжната комисия обаче е определила като по-благонадежден претендент частното сдружение на Ташева. Кое е наклонило везните в нейна изгода, не е известно. Това обаче сигурно не е финансовото досие на компанията или опитът в ръководството на парцели. Всъщност дамата има подобен опит, само че той не е за похвала. Проверка на " Марица " сподели, че Ташева е взела участие в няколко скандални сдружения, които в последна сметка са се оказвали съществени длъжници на Национална агенция за приходите или са " зачиствани " посредством продажби на безимотни перачи на налози. И сега тя работи в адвокатска фирма на скандалната юристка Иванка Митева. Тя пък нашумяла с аферата към бедняка-милионер, в която Милен Паунчев бе завлякан с голяма сума пари, откакто бе измамен да продаде на безценица наследствените си парцели.

На адреса на адвокатската фирма на Митева - ул. " Жолио-Кюри " №5, е записана и компанията, посредством която Ташева желае да вземе Антовата къща против 1220 лева месечен наем. " Евро баланс трейд " ЕООД е основана при започване на юни 2017 година с едвам 2 лв. уставен капитал. Още след учредяването на компанията адвокатски прокурист на сдружението става персонално Иванка Митева. През 2017 година " Евро баланс трейд " ЕООД няма активност, а за 2018 година липсва финансов доклад.

Ташева и Митева са остарели приятелки и партньорки в бизнеса. Свързва ги и общата им работа в " Сангреал " ООД. Фирмата е основана през 200​6 година от Митева и Теодорин Ангелов. Единствената активност и доходи са от 2007 година в размер на 648 хиляди лв.. По това време шеф на компанията е Йорданка Ташева. Дружеството попада в листата на длъжниците на Национална агенция за приходите в средата на 2011 година с внушителните изискуеми вземания на стойност 693 хиляди лв.. Няколко месеца преди този момент обаче Ташева и Ангелов са отвън компанията, която е продадена на известния перач на Данък добавена стойност Стоил Николов. Той е прочут на данъчните като професионален " бушон " с над 70 сдружения зад тила си и отговорности към приходната организация, надхвърлящи 30 милиона лв..

По сходен метод самата Ташева се отървава и от друга своя компания, която попада в черните описи на Национална агенция за приходите. Дамата е била едноличен притежател на " Пътностроителна машинизация " ЕООД. Фирмата още веднъж е записана с 2 лв. капитал, само че доближава внушителните 1,7 милиона оборот през 2012 година. Още същата година обаче Ташева продава всичките си дялове на Милена Йорданова, а през 2013 година " Пътностроителна машинизация " ЕООД се озовава в описите с длъжници на Национална агенция за приходите с изискуеми вземания от 150 хиляди лв., които остават несъбрани до през днешния ден.

В България от дълго време е известно, че бедняците стават милионери за броени часове, а милионерите обедняват даже още по-бързо. Сега бизнесът на Ташева очевидно още веднъж е във напредък и дамата има проекти за ефикасна и печеливша приложимост на общинския парцел имот в Стария град. Ако тя и сътрудниците не са измислили следващата корист.

" Остромила " и други афери

Иванка Митева и нейната адвокатска фирма нашумяха около случая с „ Бедняка-милионер " Милен Паунчев. Младежът бе оставен гол и необут, откакто бе измамен да продаде за жълти стотинки наследствените си парцели в " Остромила ", оценени на милиони.

През юни предходната година пък Митева в тандем с Йордан Джермански още веднъж се появиха в съмнителни имотни схеми. Както " Марица " писа тогава, двамата пробваха да придобият на безценица атрактивен терен от близо 10,5 дка до Гребната база, който тогава беше в процедура по правосъдна подялба поради спор сред притежателите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР