Още по темата: Ботев търси силния си мач срещу Берое

...
Още по темата: Ботев търси силния си мач срещу Берое
Коментари Харесай

Любопитни факти от мачовете между Берое и Ботев

Още по тематиката: Ботев търси мощния си мач против Берое

 През август двата отбора са играли за състезание в Стара Загора 9 срещи, като равносметката е 5 победи за Берое и 4 равенства.

 В 6-ия кръг Берое и Ботев са играли 4 пъти на стадиона под Аязмото, като домакините имат две победи (през 1958 и 1986 година) и 2 срещи са приключили на равно (през 1988 и 2015 година).

 Равносметката от последните 10 срещи под Аязмото е 4 победи за Берое, 5 равенства и една победа за Ботев.

 В 52 срещи са маркирани 158 гола, приблизително по 3.04 на мач.

 Най-често получените резултати са: 2:1 – 11 пъти (7 за Берое и 4 за Ботев), 1:1 – 9 пъти, 3:1 – 7 пъти (5 за зелено-белите и 2 за канарчетата) и 3:2 – 6 пъти за домакините.

 Най-резултатните дуели са успеха на Берое с 5:2 на 7 август 1999 година и триумфът на Ботев с 4:3 на 16 октомври 2016 година.

 Най-много голове за Берое в мачовете с Ботев в Стара Загора е осъществил Ж. Мапуку – 6. С 5 са Ст. Младенов, В. Драголов и Г. Андонов, а с 3: П. Янчовски, П. Жеков, П. Петков и П. Еуженио.

 За Ботев най-резултатни са били: 5 гола – Д. Ненов, 4 – Д. Дерменджиев-Чико, Г. Славков- Бенкса, Ат. Пашев и Т. Неделев.

 Хеттрик за Берое са създали Стойчо Младенов, Георги Андонов и Жуниор Мапуку.

 В изгода на Берое са отсъдени 9 дузпи, като 7 са осъществени от: Т. Ботев, П. Янчовски, Г. Стоянов, Т. Танев, Г. Андонов, Ж. Мапуку и М. Камбуров, а 2 са пропуснати – от П. Петков и Дан. Митев.

 В изгода на Ботев са отсъдени 11 дузпи, като 8 са превърнати в голове от: Г. Попов-Тумби, Д. Дерменджиев, Г. Славков, Г. Добревски- 2, Н. Миленов, Г. Христов и Т. Неделев, а 3 са пропуснати от: Ив. Стойнов, Б. Хвойнев и Н. Сираков.

 8 чужденци са вкарали голове за Берое: З. Райович, В. Дзаферович, Ал. Буклеев, Д. Каядо, Ел. да Силва, Ж. Мапуку, П. Еуженио и Р. Бригидо.

 5 легионери са отбелязали голове за канарчетата: Дж. Дзанолети, В. Виейра, Гр. Нелсън, Ом. Косоко и Ж. Паоло.

 Трима са вкарвали в 1-ата минута: Ив. Сотиров-Албанеца от Ботев и М. Кашмер и П. Винков от Берое.

 В последната минута са осъществени 3 гола: един от играч на Берое (Г. Господинов) и 2 от футболисти на Ботев (Г. Христов и Ив. Цветков).

 Автоголове в интерес на Берое са си отбелязали Кр. Димитров и К. Ничев от Ботев.

 В изгода на Ботев автогол си е отбелязал Ив. Бандаловски от Берое.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР