Още по темата: Ботев като Тотнъм - падна 3:0 във

...
Още по темата: Ботев като Тотнъм - падна 3:0 във
Коментари Харесай

В Пловдив събличат или обичат, факт!

Още по тематиката: Ботев като Тотнъм - падна 3:0 във Враца Локо се композира на пети преден коловоз в Търново

Всичко е обич, другари! Дори и във футбола. Ако става въпрос за пловдивските Ботев и Локомотив, то паралелно с любовта битува и омразата. Границата сред двете понятия е доста тънка. Тя може доста елементарно да се прескочи и от обич всичко да се трансформира в ненавист.

Умните глави са изхабили много мастило към тези усеща, само че няма човек, който да даде тъкмо определение за тях. Защото, когато обичаме или ненавиждаме сме подвластни само на страстите си.

Първият уикенд от есента донесе много страсти на почитателите на Ботев и Локо. Както постоянно е било, феновете на двата тима са в двете крайности на страстите си.

Ситуацията в Ботев е като във вица за българина, който бил назначен за началник на отдел в китайска компания. Събрал той екипа и им споделил: " От на следващия ден всички ще работите крепко. Ясно ли е? И без хън-мън ". Хън Мън станал и си тръгнал.

В Ботев шефът удари по масата и сподели каза същото, остана Хън и Мън да си тръгнат (б.р. в случай че не са го сторили вече). Адалберт Зафиров би трябвало да го стори, защото съумя за една година да вкисне гозбата в Коматево. Трансферната му политика бе меко казано неуспех, а високото му его свърши останалото. И резултатът е явен - вижте къде се намира Ботев Пловдив в класирането. И освен това. Играта е отвратителна, а колективът го няма никакъв.

Желко си потегля, защото стана пленник на дребните интриги в клуба. Човекът може да няма опит като старши треньор, само че сигурно не е наивник и знае по какъв начин и за какво го сготвиха.

Лошото обаче е, че в Ботев ще остане още неизрязано зло, в случай че оставките са единствено на Желко и господин Зафир. Трябва да се мете и реже от дъно. Ясно е, че през лятото бяха изгонени неверните хора. Това селекционно недовиждане не трябва да бъде повтаряно и в този момент. Просто всички би трябвало да си потеглят, защото Ботев се нуждае от ново начало. При това много по-спешно, в сравнение с рестарта на стадиона.

Феновете на Ботев съблякоха след мача във Враца пет-шест от играчите. Хубаво е някои от тях въобще да не обличат повече екипа на клуба, просто нямат качества за Първа лига, освен за Ботев.

Има и едно значимо нещо, футболистите на Ботев би трябвало да се дефинират от кя страна са на барикадата. Понеже този сезон не е доста ясно. Не е ясно и какво се случи във финала. Предполагам детекторът е дал отговори, а решенията Георги Самуилов ще вземе незабавно, защото тази негова компания (ПФК Ботев) не работи както би трябвало. Да се надяваме, че и рестатрът на стадиона няма да се забатачи по този начин, както мъжкият тим този сезон.

На другияя полюс са почитателите на Локо. Там нещата са цветя и рози. Запалянковците изживяват може би най-нетипичната година в историята на клуба. Да му мисли Лудогорец, а и президентът Христо Крушарски, който обезпечава финасите. Локо играе луксозно, а черно-белият вид на Христо Ботев (Димитър Илиев) образно и във всеки мач разкрива какъв брой слаб селекционер е Красимир Балъков. Да ме извинява Бала - луксозен състезател, само че като треньор има какво да учи и от Желко Петрович, дори.

И по този начин, почитатели на Ботев и Локо - обичайте клубовете си същински, само че не и инцидентните детайли в тях. Амин!



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР