Още по темата: Борисов в Сеул, преговаря за заводи за

...
Още по темата: Борисов в Сеул, преговаря за заводи за
Коментари Харесай

Бойко Борисов почете корейските герои на гробището в Сеул

Още по тематиката: Борисов в Сеул, договаря за фабрики за електрически автомобили

В Сеул поставих венец пред мемориалната кула на Националното гробище. Изразих почитта си пред паметта на починалите корейски жители в придвижването за национална самостоятелност в Корейската война и във Виетнамската война.Това написа във фейсбук министър председателят Бойко Борисов във фейсбук.

" В мемориалния комплекс са заровени останките на 165 000 души, а на мемориалната кула са изписани имената на 104 000 бойци, чиито тела в никакъв случай не са били открити ", написа още той.

Визитата на българския министър председател е първа по рода си в историята на дипломатическите връзки сред двете страни и се реализира в навечерието на 30-тата годишнина от тяхното определяне през 2020 година в отговор на отправената покана от корейска страна.

В Сеул министър председателят Борисов ще организира срещи на най-високо равнище с президента на Република Корея Мун Дже-ин и с премиера Ли Нак-йон. Разговорът на българския министър-председател с корейския му сътрудник ще бъде продължение на срещата им през октомври 2017 година, когато министър председателят Ли Нак-йон беше на посещаване в България. Размяната на визити на премиерско ниво в рамките единствено на две години е показателно за общото предпочитание на двете страни за по-активно съдействие.







Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР