Още по темата: Боил Банов: Събарянето на тютюневия склад е

...
Още по темата: Боил Банов: Събарянето на тютюневия склад е
Коментари Харесай

Пламен Моравенов: Министър Банов подведен за склада,...

Още по тематиката: Боил Банов: Събарянето на тютюневия склад е нелегално

" Предполагам, че министърът на културата Боил Банов е измамен. Разполагаме с всички документи, измежду които са решението на Върховен административен съд и мнението на НИНКН. Те са безапелационни, че постройката на бул. " Христо Ботев " не е монумент на културата, рискова е и би трябвало да бъде съборена, без да се резервира фасадата ".

Това съобщи за " Марица " Пламен Моравенов, притежател на някогашния тютюнев склад, чието разрушение беше спряно персонално по разпореждането на Боил Банов.

В 18 часа предприемачът сподели, че до този миг нямат писмена заповед за прекъсването на събарянето.

" Винаги съм се съобразявал с институциите. Но в случай че изискат опазване на фасадата, ще апелираме в съда. През тези години сме се съветвали минимум с 20 архитекти и конструктори. Тяхното мнение е, че фасадата не съставлява архитектурна полезност и няма по какъв начин да бъде непокътната. Евентуално могат да бъдат възпроизведени обособени детайли при ново строителство. Но към този момент нямаме сходно капиталово желание ", сподели Пламен Моравенов.

Собственикът на склада предизвести, че постройката може да падне. И попита: " Кой тогава ще носи виновност? ".

Според него няма закон, който да задължи в частен парцел да правиш план на нова постройка, която нямаш желание да строиш. " Ще чакаме ", добави Пламен Моравенов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР