Още по темата Българите и румънците ще спрат да емигрират,

...
Още по темата Българите и румънците ще спрат да емигрират,
Коментари Харесай

Руските милионери се умножават въпреки санкциите

Още по тематиката
Българите и румънците ще спрат да емигрират, когато им вдигнат заплатите
от Дневник,31 юли 2018
Полша: яхти, лъскави лимузини, скъпи парцели
от Дневник,19 юли 2018 Въпреки че четвърта година съветската стопанска система е сложена под интернационалните наказания, броят на милионерите в страната пораства и за последната година се е нараснал с близо 40 хиляди души. Това е растеж с 30% до общо 172 хиляди милионери в страна, където на 10% от най-заможните жители се пада надзор върху 82% от цялото персонално благосъстояние. Само в Тайланд този контрастност е по-силен.

Това е заключението в годишния отчет Global Wealth Report за международното богатство, направен от анализатори на банка Credit Suisse. Той обобщава процесите от юли 2017 година до края на юни 2018 година и в някои случаи - като този с Русия, дефицитът на публични данни за нефинансови активи и отговорности на популацията е обезщетен със личен способ на швейцарската банка.

Така в отчета се стига до следните изводи по отношение на Русия:

- с 21.5% (до 2.47 млн. души) се е нараснал броят на руснаците измежду 10-те % най-богати хора в света

- с 5% повече са руснаците (201 000 души) измежду най-заможния 1% от човечеството

- Русия е 13-а в света по брой на жители с извънредно огромно чисто благосъстояние (над 50 млн. долара)

- Русия е втора по равнище на централизация на благосъстоянието в ръцете на най-заможните 10% от популацията, повече от Съединени американски щати (76%) и Китай (62%)

- тази свръхконцентрация проличава и от това, че най-богатите 5% от руснаците управляват 73.7% от цялото персонално благосъстояние на страната; когато фокусът се свие до елитния 1%, от Credit Suisse правят оценка, че в негови ръце е 57% от персоналното благосъстояние на Русия

- 74 пълнолетни милиардери са едно от обясненията за тази централизация в страна с релативно ниски приходи (непълнолетните, които не са встъпили в права на притежател, не са включени)

- съвкупното персонално благосъстояние на руснаците е еквивалентно на 2.2 трилиона $.

Bloomberg също счита, че най-богатите руснаци са международен водач по растеж на благосъстоянието. От началото на 2018 година десетте най-заможни жители на страната са нараснали чистото си благосъстояние с 10.8%, следвани от американците (7.5%) и британците (3.4%), сочи показателят на организацията за милиардерите.

От Credit Suisse считат, че персоналното благосъстояние на руснаците се е нараснало към средата на 2018 година с 3.5% до 19 997 $, само че това остава много под индикатора от 2007 година (23 424 долара). Това е три пъти по-малко от междинното равнище на персоналното богатство в света (63 100 долара) и при руснаците забележителна част (13 528 долара) в действителност съставлява цената на недвижимото им имущество. Дълговете са приблизително 2374 $ на глава от пълнолетното население на Русия.

Глобалните индикатори съгласно Credit Suisse са:

- общото персонално богатство в света се е нараснало с 4.6% (14 трлн. долара) до 317 трлн. $

- максимален принос имат Съединени американски щати поради нарастване с 6.3 трлн. $ до 98 трлн. $

- Китай е втори след растеж от 2.3 трлн. $ до 52 трлн. $

- с по 1 трлн. $ се е нараснало благосъстоянието на жителите Германия, Франция и Англия

- Австралия остава страната с най-голям междинен индикатор за благосъстоянието на всеки пълновръстен жител (411 060 щатски долара)

Деветото издание на Global Wealth Report проучва данни за това какво имат близо 5 милиарда души на планетата, като този път акцентът е върху дамите и разликите с мъжете. След като през ХХ век делът на персоналното благосъстояние на дамите се нараснал доста, през ХХI век тази наклонност е изключително забележима в Азия главно поради възхода на Китай. Докато по света пораства броят на дамите, съумели сами да натрупат положение, избрани категории - самотните майки и разведените - остават в неизгодно състояние.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР