Още по темата: Арестуваха бял хакер за атаката срещу НАП

...
Още по темата: Арестуваха бял хакер за атаката срещу НАП
Коментари Харесай

Фирмата на хакера: Той обучаваше ГДБОП на киберсигурност

Още по тематиката: Арестуваха бял хакер за офанзивата против Национална агенция за приходите Борисов за хакера: Такива вълшебници би трябвало да работят за страната Затвор и 10 хиляди лева санкция грозят пловдивския хакер Претърсиха жилището на хакера Кристиян в Пловдив Вижте кое учебно заведение е приключил хакерът, блъснал Национална агенция за приходите Учител от Търговската: Не имам вяра Кристиян да е отговорен

Задържаният за хакерската атака против базата с данни на Национална агенция за приходите е водел курсове за повишение на уменията на чиновниците на ГДБОП по киберсигурност. Това разкриха юристите и юристконсултката на компанията, в която работи 20-годишният Кристиян Бойков Георги Стефанов и Любен Казанлиев. Те дадоха брифинг пред медиите, като не скриха и съмненията си, че може да са понесли удар и от конкуренцията в сектора, съобщи Нова тв.

Според юристите няма доказателства, че въпросният хакер е тъкмо Кристиян. Те настояват, че " благодетел " от конкурентна компания е подал сигнал до ГДБОП против него, с цел да спре огромни планове, по които работи, с което да навреди и на компанията.

" Кристиян е най-удобното младо момченце. Обвинението против него е неразбираемо, а той е прекомерно добър експерт, с цел да допусне неточност при сходна хакерска офанзива ", безапелационни бяха юристите на хакера. " Кристиян е индивидът, който открива следи, само че не оставя следи ", споделиха за неговите качества бранителите.

Той е бил нает на работа през 2017 година в " Тад груп ". Кристиян е бил поканен да работи за компанията след репортажа на " Господари на ефира " преди две години, когато хакнал МОН. От компанията останали впечатлени, персонално юристконсултката го е издирила го и привлякла на работа. Решили, че е етичен и образован, и би трябвало да стане част от екипа им.

Ако бъде освободен, ще остане на работа във компанията за киберсигурност, безапелационни са от компанията.

Те разкриха още, че карцерът е протекъл по цивилизован метод, само че са останали сюрпризирани от задържането на Кристиян.

" Вярваме в неговата непорочност ", споделиха още юристите по негов адрес. Кристиян сега не учи във ВУЗ, само че непрекъснато се е усъвършенствал, стана ясно още от изказването на компанията му.

Според юристите му " благодетел " от конкурентна компания е подал сигнал до ГДБОП против него, с цел да спре огромни планове, по които работи и да навреди на компанията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР