Още по темата: Арестуваха бял хакер за атаката срещу НАП

...
Още по темата: Арестуваха бял хакер за атаката срещу НАП
Коментари Харесай

Регистрите на НАП са вече в мрежата

Още по тематиката: Арестуваха бял хакер за офанзивата против Национална агенция за приходите

Журналист на " Марица " съумя да стигне до изтеглените близо 11GB данъчно-осигурителна информация и персонални данни от сървърите на Национална агенция за приходите. В обществените мрежи още нощес се появиха линкове към разнообразни торент тракери и сървъри в които към този момент е качена цялостната база данни, които изтекоха от приходната организация. Първите фотоси и информации от базата данни, станала известна като НАП-лийск се появиха малко преди среднощ.

След обстойна инспекция на целия информативен масив, " Марица " откри, че в него има голямо количество настояща информация за съвсем всеки български жител. Важно е да се каже, че размера от данни не е отмерено разпределен, което значи, че за избрани физически и юридически лица има огромно количество данъчно-осигурителна информация, съдържаща до 10-11 неповторими записа (свързани с банкови сметки, източници на приходи, получени или дадени кредити; суми от Годишни заявления и доста други). За другу лица пък има единствено информация за персонални данни - имена, ЕГН-та, адреси, контакти и така нататък

Данните във файла са от разнообразни години - при някои от лицата последната информация, която може да се открие е от 2013 година, до момента в който за други има настояща такава за 2018 година, а не са малко компаниите, за които има данни и от подавани разнообразни документи през 2019 година.

Междувременно в мрежата, в редица анонимни блогове започнаха да разгласяват информацията за редица обществено-значими.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР