Още по темата Американският президент планира да увеличи експорта на

...
Още по темата Американският президент планира да увеличи експорта на
Коментари Харесай

Петролният бизнес предупреждава САЩ за новите санкции срещу Русия

Още по тематиката
Американският президент възнамерява да усили експорта на природен газ, въглища и нефт

Анализаторите са на разнообразни отзиви по какъв начин ще върви цената на петрола до идната година

Санкциите ще навредят на конкурентоспособността на американски компанииПредложените нови американски наказания против Русия могат да имат " непредвидени последствия ". Те могат да обиден работни места в Съединени американски щати, както и петролни и газови планове по целия свят, предизвестява петролният бранш в страната, представен от Financial Times.

Камарата на представителите, ще забрани на американски лица и компании да обезпечават артикули, услуги и технологии за дълбоководни, арктични офшорни и шистови планове, в които " са забъркани " съветски компании.

Широкообхватни ограничения

Представители на промишлеността в страната обаче предизвестяват, че препоръчаните ограничения са толкоз широкообхватни, че могат да навредят на конкурентоспособността на американски компании и да затруднят петролното и газовото произвеждане в доста страни, разнообразни от Русия.

Президентът на Американската петролна асоциация за съоръжение и услуги Лесли Бейер твърди, че препоръчаното " трагично нарастване " на глобите може да " спъне фирмите в Съединени американски щати на международните пазари ", водейки до " загуба на работни места и икономическо стесняване в американското общество ".

Президентът на Американския петролен институт Джак Джерард декларира, че поддържа потреблението на наказания, само че не има вяра, че републиканците и демократите в Сената в действителност имат намерение да навредят на петролните компании в Съединени американски щати. Той приканва Камарата на представителите " да направи основни промени, с цел да бъдат избегнати тези непредвидени последствия ".

Американските компании се надяват Камарата на представителите да преразгледа рестриктивните мерки и да понижи техния обсег. Някои републиканци загатват, че поддържат сходен ход, само че водещи демократи поддържаха законопроекта тъкмо в този тип, в който е утвърден от Сената.

Европейски енергийни групи също насочиха рецензия поради ограничения, които ще забранят на американски компании да влагат или да работят по тръбопроводи за експорт на нефт и газ от Русия, в това число плана " Северен поток 2 ".

Наказание за Москва

Планираните наказания са продължение на ограниченията, подхванати против Русия след анексирането на Крим. Те бяха утвърдени като наказване за Москва поради хипотетичната й интервенция в американските президентски избори през 2016 година Скорошната информация за миналогодишна среща сред сина на президента Доналд Тръмп и съветски юрист, с цел да получи информация за съперника на татко си Хилъри Клинтън, още веднъж повиши напрежението в връзките сред Съединени американски щати и Русия.

Мерките, утвърдени от Сената, могат да забранят на американски лица и компании да работят като сътрудници или снабдители с всеки шистов, дълбоководен и арктичен петролен план по света, в който има дял съветска компания, без значение какъв брой дребен. Законопроектът също по този начин може да попречи на американски компании да развиват планове, в които съветската компания не е сътрудник, а има дял в нужната инфраструктура. Освен това той стопира американските компании да поддържат или да улесняват " построяването, модернизирането или поправянето на енергийни съветски тръбопроводи ".

" Наблюдава се известна неустановеност за това какво е написано във връзка с новите наказания. Ако желаят да минат през Конгреса, чакам езикът да бъде изчистен на някои места ", показва шеф на западна петролна компания с планове в Русия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР