Още по темата: 5 места за спиране на аванта в

...
Още по темата: 5 места за спиране на аванта в
Коментари Харесай

Служители от Синя зона въртят нелегален алъш-вериш

Още по тематиката: 5 места за прекъсване на облага в центъра на Пловдив Кмет предлага платено паркиране в 3 зони на разнообразни цени Синята зона се самоизяжда Граждани за неволите с паркирането: "Едно жилище - един автомобил " е парадокс

Служители на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране ”, които събират таксите в Синя зона, въртят незаконен вземане-даване, с цел да припечелят някой лев на гърба на Общината. Това настояват пловдивчани, които постоянно имат взимане-даване със сините жилетки.

„ Защо да изпращам есемеси по 2 лв. за един час или да си закупувам билетчета от паркомата, когато човешкият фактор в таксуването прави всичко по-лесно и по-удобно. Единственият проблем е, че всичко това става под масата “, написа в писмото си до „ Марица “ Йордан Станчев.

По думите му е задоволително да заявиш пред чиновник на ОП-то, че не знаеш какъв брой време ще останеш в зоната, с цел да получиш оферта. Най-често тя звучи като „ абе, дай 3 лв. и си свърши умерено работата “.

Станчев прецизира, че кражбата, която топи приходите на Общината, не е всеобща процедура, а просто във всяко стадо има мърша.

„ Уж минават контрольори, които наблюдават дали за паркираната в Синя зона кола има есемес или ваучър, а незаконната скица продължава. Или контролът е занижен, или и проверяващите са в схемата ", разяснява Станчев.

Пловдивчанинът описа, че част от най-изпечените чиновници на общинското дружество имали лични цени. За през целия ден престой в зоната офертите варирали сред 5 и 9 лв. дадени на ръка, които са надалеч по-малко от 18-те лв., които всеки водач би трябвало да заплати за 9-те работни часа, в случай че праща есемеси или купува талони.

От общинското дружество " Паркиране и репатриране " разясниха пред " Марица ", че в тяхното деловодство рядко се получават сигнали за сходни злонамерени дейности. По думите на служителка, с цел да се стигне до съответни дейности, би трябвало в сигнала да бъде разказано съответното нарушаване. В сходни случаи обаче служителят най-често отричал обвиняванията и всичко приключвало с писане на пояснения, само че не и със наказания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР