Още по-строги предпазни мерки се въвеждат в Апелативен съд –

...
Още по-строги предпазни мерки се въвеждат в Апелативен съд –
Коментари Харесай

Още по-строги предпазни мерки се въвеждат в Апелативен съд – Варна


Още по-строги защитни ограничения се вкарват в Апелативен съд – Варна, поради усложняващата се епидемиологична конюнктура, оповестеното изключително състояние в страната и решението на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Със заповед на административния началник и ръководител на съда Ванухи Аракелян се не разрешава достъпът до постройката на жители, юристи, страни по каузи, движимости лица, преводачи и всички други, с изключение на призованите по планувани за разглеждане каузи. Забраната се отнася и до съдии и правосъдни чиновници, с изключение на ангажираните в дежурство. За работата по наряди е одобрен график.

Преустановено е разглеждането на всички типове каузи за интервала на деяние на оповестеното изключително състояние, като се изключи следните:

-       Наказателни каузи: ограничения за неотклонение, ограничения за отбрана на потърпевшия, премахване на обвинен от служба, настаняване за проучване в психиатрично заведение, каузи по Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест по претенции на арестувания или предаване на лица, при ново разглеждане на дело по инструкции на касационната инстанция

-       цивилен и търговски каузи: за допускане на поръчителство по предстоящ и провесен иск, и за застраховане на доказателства

Предоставянето на административни услуги по описаните каузи ще се прави на правилото " на едно гише “, ситуирано на партера на Съдебната палата, в избрани часове. Съдебните чиновници, които ще дават услугите ще бъдат обезпечени с защитни средства.

Подаването на всички типове документи ще се прави по пощата или по електронен път. Справки по каузи ще се вършат по телефоните, оповестени на уеб страницата на Апелативен съд – Варна или на имейл адресите на Наказателно, Гражданско и Търговско отделения.

Преустановено е връчването на призовки, известия и правосъдни бумаги, като призоваването и известяването ще се прави по телефон или електронен път.  

Всички останали каузи, отвън горепосочените, се отсрочват за след края на деяние на изключителното състояние, само че преди правосъдната почивка. При удължение интервала на изключително състояние след 13 април 2020 Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет ще се произнесе в допълнение за насрочването и разглеждането на делата. По всички отсрочени каузи няма да се извършва наложително довеждане.

Копие от заповедта на административния началник е оповестена на интернет уеб страницата на Апелативния съд  https://varna-as.justice.bg/

.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР