Още по-горещ ден ни очаква днес. За 12 области в

...
Още по-горещ ден ни очаква днес. За 12 области в
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за високи температури в 12 области

Още по-горещ ден ни чака през днешния ден. За 12 области в страната е разгласен жълт код за високи температури. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. 

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от 30-32 градуса в североизточните региони от страната до 36-39 градуса в Югозападна България.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, на обособени места и ще прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 28 градуса, а на 2000 метра - към 21 градуса.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода ще е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 05:50 часа и залязва в 21:09 часа. Продължителността на деня е 15 часа и 19 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР