Още първия ден след смъртта на уважавания и обичан журналист

...
Още първия ден след смъртта на уважавания и обичан журналист
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Поел съм личен ангажимент към дъщерята на Милен Цветков

„ Още първия ден след гибелта на уважавания и обичан публицист Милен Цветков, госпожа Генка Шикерова се свърза с мен. Уточнихме някои детайлности и съм поел персонален ангажимент. ”
Така отговори ген.-майор Венцислав Мутафчийски на въпрос на журналистка, по какъв начин ще се подходи към дъщерята на Милен Цветков, която ще се завърне от чужбина за погребението на татко си – дали ще я слагат под 14-дневна карантина или ще й създадат проби на летището.

49 са новите пациенти с Covid-19 за последните 24 часа, от тях в болница са 21, общата численост за страната е 1015 инфектирани, заяви на постоянния си брифинг ръководителят на Националния действен щаб.

Увеличението от през вчерашния ден е 5,1%, дейните случаи са 795.

За първи път има област, която е повече от София – Плевен със 17 случая. 13 са от цех „ Мизия “, двама в УМБАЛ „ Плевен “ и двама в УМБАЛ „ Червен бряг “.

За София са 16 случая – в Александровска болница – 3, в Инфекциозна болница -1, ВМА -1 и амбулаторни са 11. Видин – 4, Бургас – 3, Кюстендил – 3, Сливен – 3, Хасково – 1, Благоевград – 1 и Пазарджик – 1.

„ Имаме малолетно лице – нов случай, момиче на 15 година в Кюстендил, което е в положително общо положение и не е настанено в болница “, сподели още ген. Мутафчийски.

При медицинския личен състав са регистрирани 3 нови случая. Видин – 1 доктор, Сливен – 1 здравна сестра и в Бургас – 1 здравна сестра.

Излекуваните са с 4 повече и общият им брой е 174 – т.е. 17,1% от всички новозаразени и изобщо открити с Covid-19.

Това са трима мъже и една жена. От ВМА двама изписани, Кюстендил – 1, Пазарджик – 1.

Починалите за денонощието са двама, а общо жертвите на Covid-19 у нас са 47.

Двамата умряли са жена от Сливен на 77 година и 49-годишен мъж, който след 11 дни интубация е умрял в „ Пирогов “. Няма данни за съпътстващи болести на умрелите лица.

281 са настанените в болница, 40 са в интензивни отделения.

На брифинга стана ясно още, риск от затваряне на болничното заведение във Видин няма.

По мотив с. Буковлък ген. Мутафчийски уточни, че 4 души са инфектирани при 4000 души население на селището. Според щаба това е прекомерно дребна численост да бъде наложена карантина на цялото село.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР