Още от времето на Снежанка и Злата Кралица, изглежда всички

...
Още от времето на Снежанка и Злата Кралица, изглежда всички
Коментари Харесай

Кои са най-известните родни конкурси за красота? От „Царица Роза“ до „Мис силикон“!

Още от времето на Снежанка и Злата Кралица, наподобява всички търсим отговора на въпроса „ Коя е най-красива на света? “. Така най-малко сочат многочислените състезания за прелест, които се организират по света и у нас. От „ Мис България “ до „ Мис Силикон “, ето пет от най-популярните родни надпревари за вътрешна и външна хубост:

Мис България

Вероятно най-известният конкурс за хубост у нас, „ Мис България “ се организира от към този момент близо 100 години. И до момента в който през днешния ден купата се смята за влиятелно отличие, то ранните издания на форматът биват жигосани като аморални от тогавашните интелектуалци. През дългата си история „ Мис България “ е короновал както кралици, постигнали международно самопризнание (напр. Жени Калканджиева), по този начин и много по-противоречиви такива (като Антония Петрова). 

Мисис България

Малко прочут факт е, че „ Мис България “ е отворен единствено за неомъжени дами – консервативна порядка, останала от 20-те години на предишния век, когато е извършено първото издание на състезанието. Точно по тази причина през 90-те стартира да се провежда надпреварата „ Мисис България “ – формат, предопределен за омъжени дами. Докато „ Мис България “ е главно за девойки на възраст под 30 години, то „ Мисис България “ предизвиква и дами на трийсет- и четиридесет-и-няколко-годишна възраст да вземат участие. 

Виж още: Наръчник за девойки: Трикчета по какъв начин да мастурбирате и да имате разтърсващи оргазми

Царица Роза

Всички сме чували за Казанлъшките рози и тяхното чудотворно етерично масло. Жителите на планинския град наподобява са същински горди с обичайния за техния край розобер (и с право) – толкоз, че всяка година на 12 май провеждат Празник на розата. Част от честването е короноването на по този начин наречената „ Царица Роза “ – купа, за която се състезават млади жителки на града, отличили се с харизма, разсъдък и хубост. 

Мис Playmate

Ако „ Царица Роза “ е затрогваща локална традиция, то други състезания за хубост надалеч не са толкоз сантиментални. „ Мис Playmate ” е съревнование, проведено от списание Playboy, чийто главен аршин за оценка е сексапилът на участничките. Въпреки спорния си имидж (или евентуално тъкмо поради него), това е състезанието, който „ създава “ най-вече известни участнички – измежду които имена като Николета Лозанова, Златка Райкова и Златка Димитрова.

Мис Силикон

Вероятно единственият формат, по-противоречив от „ Мис Playmate “, е „ Мис Силикон “. Много състезания за хубост по света и у нас се пробват да модернизират регламента си, съдейки участничките освен съгласно визията, само че и интелекта им („ Мис Америка “ да вземем за пример отстрани ревюто по бански от изискванията си). „ Мис Силикон “ обаче очевидно няма сходни прогресивни искания: надпреварата е основано особено за дами, които (познахте) имат силиконови импланти. Фокусът на журито пък естествено е ориентиран към съответни – хм, детайли от физиката на участничките… по този начин де, на кого му е притрябвал феминизъм!

 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР