Още от времето на комунизма, държавата винаги се е съобразява

...
Още от времето на комунизма, държавата винаги се е съобразява
Коментари Харесай

Д-р Ел Масри за протестите: Държавата не е лаборатория, за да си правят експерименти с нас

Още от времето на комунизма, страната постоянно се е преценява в един от значимите браншове за стопанската система – земеделието. Земята е в техните ръце. Целта ми не е да ги пазя или упреквам. Но във всяка страна те са на респект. Знаете ли, тези хора имат власт и политиците би трябвало да беседват с тях, тъй като в случай че решат – не пътища, те могат да затворят страната. Примерът с Полша е индикативен. Страна, която твърдо съобщи поддръжката си за Украйна. Но, когато става дума за държавен интерес не направи компромис за сметка на народа и не позволи тяхното зърно. Въпросът в България е, взехме ли държавническо решение или просто изпълнихме политика в полза на нечие посолство?. Този въпрос зададе доктор Зияд Ел Масри в ефира на Дарик в деня на националните митинги на аграрни производители и стопани.

По думите му, това е бранш, разполагащ с мощна мощ и ръководещите е трябвало да стартират първо договаряния с представителите му, преди да вземат решения. „ А се оказва, че за следващ път, първо се взема решение, по-късно се търси разговор с тях.

За жал, всеки ден имаме нов трус и вест за гаф от нашите държавници. Но един министър-председател не може да си разреши да направи прочувствено и непремерено изявление, с което да обиди хората, които обработват земята в България. Думата терористи от устата на премиера звучи ужасно. Дали в действителност са му докладвали, че в тракторите носят бомби?! Това ли беше посланието на сходно изявление? “, попита още доктор Ел Масри.

Той дефинира като липса на водачество и опит, това че думите на най-важния човек в страната са изпреварили мъдростта и разсъдъка.

„ Да си добър в университетските среди, не те прави добър политик. Държавническо е да се търси баланс. Не е въпросът да надделеят настояванията земеделците, или ползите на политиците, а да се предложи най-хубавото за народа. Колко години даваме късмет на разнообразни хора да ни ръководят, а резултатите какви са. Вижте родителите си. Как са живели те и по какъв начин живеете вие през днешния ден. Това ще покаже ясно, дали има разлика. Надминахме ли ги по качество на живот? Този въпрос може да покаже, какво и по какъв начин се е трансформирало във всички тези години “, разяснява още доктор Зияд Ел Масри.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР