Още от сутринта един средиземноморски циклон трайно ще се настани

...
Още от сутринта един средиземноморски циклон трайно ще се настани
Коментари Харесай

Климатологът доц. Рачев с мразовита прогноза, заради "Улрике" температурите падат

Още от сутринта един средиземноморски циклон трайно ще се настани над Балканския полуостров, заяви в студиото на "Денят стартира " по Българска национална телевизия климатологът доцент Георги Рачев.

По думите му, "Улрике " е антициклонът, който ще "избута " средиземноморския циклон на юг и на следващия ден и вдругиден ще оказва значително въздействие върху времето у нас - основно с намаляване на температурите и с много значителни превалявания.

Сложна е синоптичната конюнктура и много непредвидима, посочи доцент Рачев.

„ Зимата идва постепенно, само че последователно. В Лапландия към този момент температурите са към -14 градуса, в Москва оптималната температура е -4 градуса. Над Европа температурите са сред 5 и 10 градуса. От на следващия ден над България се чакат температури от към 10 градуса в западната половина от страната, а в източната половина ще бъде много по-топло “, осведоми климатологът.

В четвъртък и петък следва бързо стопляне, с цел да последва още веднъж намаляване на температурите. В събота и неделя още веднъж предстоят основни превалявания в България. Но като цяло октомври си отива като топъл и доста прелестен месец с към 1-1,5 градус над нормата, добави доцент Рачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР