Още от следващата седмица отборите в Премиър лийг могат да

...
Още от следващата седмица отборите в Премиър лийг могат да
Коментари Харесай

Отборите във Висшата лига ще могат да правят още две допълнителни смени

Още от идната седмица тимовете в Премиър лийг могат да получат правото да правят две спомагателни смени отвън позволените досега три, осведоми Daily Mail. Става дума за смени, които ще бъдат позволени единствено при подозрения за мозъчно разтърсване на даден футболист. Това не би трябвало да се бърка с правилото за до пет промени вследствие на пандемията, което го има в редица шампионати, само че не и на Острова. Гласуването за това ще се състои на следващия ден (сряда).

По принцип Бордът на Международната футболна асоциация (IFAB), който е оторизиран да прави промени в разпоредбите на футбола, към този момент позволи тестването на това ново предписание, само че единствено за една спомагателна промяна. За първи път на интернационално равнище това ще се случи на идното от 4 до 11 февруари Световно клубно състезание в Катар. В Англия обаче желаят да пробват с две екстра смени при положение, че двама съотборници си ударят главите и би трябвало да бъдат извадени от игра.

През март IFAB ще се събере на ново съвещание и ще проучва резултатите от опита с тази една или даже две смени, след което ще бъде взето решение дали това публично да стане част от футболната игра. Има оферти и за краткотрайна промяна на потърпевш футболист, в случай че на място лекарите преценяват, че след няколко минути той въпреки всичко може да се завърне на терена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР