Още от сформирането на 48-я парламент стана ясно, че и

...
Още от сформирането на 48-я парламент стана ясно, че и
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Не може заради метеорологичните условия да се нарушава конституцията

" Още от сформирането на 48-я парламент стана ясно, че и най-голямата парламентарна група има единствено 67 народни представители, втората има 53, това не се е случвало в последите десетилетия. "

Така Георги Свиленски от Българска социалистическа партия отговори на Цветанка Ризова по БТВ за какво всички гледат към третия мандат и посочи:

" Стана ясно, че тези партии не могат нито да проведат съвещания, нито да проведат диалози, с цел да намерят нужното болшинство за държавно управление, било то с първия или втория мандат. За това още от идващия ден всички насочиха погледите към третия мандат, тъй като той е антикризисния, избавителния, той е мандатът, даден на всички партии да се опитат да сглобят държавно управление, което да работи в интерес на България.

Защо не успяхме с Политическа партия, тъй като би трябвало да се търси болшинство, а не да се постановат загради и червени линии. На Политическа партия им е ясно, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържа декларация за военна помощ за Украйна и те бяха очевидци като гласувахме това, ние чакаме конституционно решение за това деяние и те го залагат за приоритет. Може ли също изборният кодекс да бъде залог за сформиране на държавно управление?!

При тях това е съществена точка от тази декларация. Стана ясно, че те няма по какъв начин да намерят поддръжка и желанието им да създадат кабинет със 70 народни представители, няма по какъв начин да се случи. Стана ясно, че тази декларация няма да получа поддръжка. Ако имаше предпочитание за поддръжка, тя през днешния ден щеше да се гледа в пленарна зала.

Търсеше се метод да се показват дейности за угриженост да има държавно управление, а едните показаха подготвен кабинет, другите декларация, за което знаеха, че няма да получат поддръжка. Нас с ГЕРБ не ни слагайте, те на нас не са и разчитали, ние сме ясни от години. Възможността ще завърши тогава, когато бъде върнат мандатът. Лошото е, че загубихме 3 месеца. Никой не искаше толкоз срещи от президента. Можеше към този момент да вършим избори. Зимата е 20 градуса. Не може поради метеорологичните условия да се нарушава конституцията. Има периоди. "  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР