Още от същото ще гледаме в следващите 3 години, ако

...
Още от същото ще гледаме в следващите 3 години, ако
Коментари Харесай

Слави Василев: Още от същото ще гледаме в средващите 3 години, ако Радев не направи нещо

Още от същото ще гледаме в идващите 3 години, в случай че не се реши президентът Румен Радев да направи нещо друго, предвижда политологът Слави Василев в изявление пред БНР.

" Фактът МЕЧ и " Величие ", това е друго " Величие " - на Ивелин Михайлов, демонстрира, че хората търсят опция. Поздравявам Радостин Василев за доблестта да извади диалога в ПП-ДБ, той има остра реторика, антикорупционна и тя се нрави на тези хора, които търсят опция ", разяснява Василев в предаването " 12+3 ".

Според него " единственият, който носи политически капитал, е президентът, всичко останало е едно и също и тази система се саморазрушава, тъй като Бойко Борисов не е в положение да направи стабилно държавно управление, няма да може и този път ".

Василев твърди, че не излизаме от политическата рецесия, тъй като възможностите за сформиране на държавно управление с 9 партии, в случай че се удостовери и ГЕРБ с 65 мандата, доста ще е мъчно да се стигне до заветното число 121.

" Дори да се стигне, то няма да забележим нищо, което да изведе България от тежката политическа, икономическа и обществена меланхолия, в която се намираме, удостоверение за което е изборната интензивност - 2/3 от жителите не желаят да вземат участие в този политически развой ", разяснява Слави Василев.

И добави, че Пеевски е посочил сериозен избирателен резултат:
" Процесът ще продължи, тъй като властовите запаси на Пеевски не зависят от това дали ще има държавно управление, те са се настанили комфортно и в сегашния длъжностен кабинет. Министерство на вътрешните работи, следователи, прокурори ще бъдат отново топлият самун на Пеевски, това му е бизнесът ".

На въпроса за какво при толкоз доста партии на изборите хората не гласоподават, Василев изясни:

" Защото политиката от дълго време не е борба на хрумвания на разнообразни стопански стратегии, цели, промени. Политиката всъщност е борба сред персони и тези, които са на хоризонта, нито една от тях не е способна да победи Бойко Борисов. Няма кой да удари едно кроше на Борисов, хората знаят, че на дадения стадий той е безалтернативен ".

" Ако Бойко Борисов за следващ път като първа политическа мощ с огромна преднина не ги материализира, личните му гласоподаватели защо тогава гласоподават за Борисов ", споделя политологът.

И твърди, че няма да излезем от политическата рецесия, не тъй като няма да има държавно управление, " ще има, само че бързо ще се разпадне ".
" Пеевски сподели, че феодализацията на българското общество е тотална. Може ли Делян Пеевски да е втора политическа мощ в редица области – Благоевград, Хасково, Търговище? Това демонстрира, че демокрацията е в рецесия. Никой не може да ме убеди, че гласоподава за Делян Пеевски по политически аргументи, това демонстрира доколко е склерозирала демокрацията у нас ", сподели Слави Василев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР