Още от получаването на мандата заявихме, че ще положим всички

...
Още от получаването на мандата заявихме, че ще положим всички
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Подходихме отговорно с третия мандат, не е ставало въпрос за коалиция с ГЕРБ и ДПС


Още от приемането на мандата декларирахме, че ще поставим всички старания за сформиране на държавно управление. След като на четвъртия ден поканихме всички парламентарни сили и се видя, че няма поддръжка за държавно управление и за работещ парламент, няма смисъл да държи мандата. Достатъчно го държа президентът. Той бави с месеци. Сега още веднъж виждаме опити за закъснение - обявихме, че сме подготвени да върнем мандата още в понеделник, а получаваме дата за вторник. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " за България " Георги Свиленски.

Постъпихме отговорно, диалогично, национално по отношение на страната. За страдание, не получихме поддръжка, съобщи Свиленски.

По думите му не може да се приказва за поръчка за коалиция – – след предварителните избори след днешната лидерска среща в Народното събрание.

Това не е асболютно някаква коалиция. Не е ставало въпрос за съдружно съглашение или съдружни политки. Това беше среща, на която партиите би трябвало да отговорят на въпроса желаят ли да има държавно управление. Всяка от партиите, които не пристигнаха, откриха своето опрощение, уточни социалистът.

Той разяснява и публикацията на немския ежедневник " Die Welt ", в която се споделя, че България е изпратила оръжие и горива за Украйна при кабинета " Петков ".

Това е спешен пиар на господин Кирил Петков. Последните 10 публикации на този публицист са във прослава на Кирил Петков. Ако министър-председателят е знаел за подобен експорт, той е нарушил решение на българския парламент. Не знам докога ще се спекулира с тази тематика. Тя излиза постоянно, когато получи третия мандат. Винаги, когато се види, че има действителен късмет да сформира държавно управление, се стартира с тематиката: " Нинова изнася оръжие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР