Още от подписването на Договора от 1 август 2017 г.

...
Още от подписването на Договора от 1 август 2017 г.
Коментари Харесай

Каракачанов: Скопие подцени ситуацията. Този път обаче, няма накъде да се отстъпва

Още от подписването на Договора от 1 август 2017 година позицията на България е доста ясна. Потвърдена е и по един доста явен и безапелационен метод с Рамковата позиция от 9 октомври предходната година и е утвърдена единомислещо от българския парламент.

Следователно - ние няма по какъв начин да мръднем от позиция, която е решение на българския парламент. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка позицията на страната ни за хода на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

За страдание - сътрудниците от Скопие подцениха обстановката, разчитаха, че някой различен ще им свърши работата и че България, както постоянно, е правила отстъпки в името на положителните връзки, на това, че имаме едни приятелски усеща. Този път обаче, няма накъде да се отстъпва и няма потребност да се отстъпва, тъй като практиката демонстрира, че положителните планове не се споделят.

В коментар на изявлението на премиера на Северна Македония Зоран Заев, че България е нарушила контракта, Каракачанов съобщи: Това единствено ме убеждава, че той и множеството министри очевидно не четат документите, които са подписали. В член втори доста ясно написа, че България ще поддържа Македония за реализиране на критериите. Един от критериите е решаването на двустранните проблеми със съседите, само че те очевидно нямат предпочитание. Не единствено член втори, само че целият Договор не се съблюдава от Скопие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР