Още от първите й дни на този свят, Ани е

...
Още от първите й дни на този свят, Ани е
Коментари Харесай

Зов за помощ: 2-годишната Ани се нуждае от лечение, за да проходи

Още от първите й дни на този свят, Ани е диагностицирана с епилепсия и детска церебрална парализа. Тя е дете, дълго чакано с религия и вяра от мама и тати. Бременността на майката протича обикновено, само че заради лекарска неточност по време на раждането, преди 2 години Ани се ражда с тежко заболяване. През първата й годинка Ани се е лекувала в София, само че от април месец 2022 година тя и родителите й вървят на прегледи в Турция, където лекарите оферират по-добро лекуване и по-добра инсталация.

След обзор на 19 септември лекуващият доктор - детски невролог, изпраща Ани на рентгенова фотография на тазобедрените стави, където се оказва, че едната става е на косъм от изваждане. Още тогава е изработен обзор с детски ортопед, който предлага намеса на крачето още веднъж в Турция, като тази намеса съставлява слагането на ботокс в мускулите, с цел да могат да се провиснал и да оказват помощ на Анна за прохождане, съгласуваност на ръцете и за попречване на изваждане на тазобедрената става. След тази намеса фамилията на Ани ги чака двуседмична рехабилитация в център още веднъж в Турция, за което са належащо не малко средства, както за самата рехабилитация, по този начин и за престоя им там, предава NOVA.

Досега финансово родителите на Ани съумяват да се оправят сами, само че разноските за тях към този момент стават непостижими. За интервенцията на Ани са нужни над 14 000 лв., след която предстоят рехабилитация и визити на други експерти, за които сумата към момента не е ясна. Майката на Ани има вяра, че на света към момента има положителни хора, които ще ѝ оказват помощ и дружно с тяхната помощ ще може да лекува детето си и да го види по какъв начин се радва на света, по какъв начин върви в парка, по какъв начин се храни, по какъв начин пораства.

Ако желаете да помогнете на дребната Ани и нейното семейство може да го извършите на следната банкова сметка:

UniCredit Bulbank

IBAN: BG48UNCR70001525465341

BIC: UNCRBGSF

Анна Атанасова Ганчева
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР