“Още от първите дни, в които ПП-ДБ влязоха в политиката

...
“Още от първите дни, в които ПП-ДБ влязоха в политиката
Коментари Харесай

Денков изненадващо!: Всички скандали и слухове да бъдат разследвани! Да има и присъди!

“Още от първите дни, в които ПП-ДБ влязоха в политиката дружно поставихме въпросите, че всички кавги, клюки би трябвало да бъдат разследвани и те би трябвало да приключат с краен резултат. Където има нарушавания би трябвало да има и присъди ”. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

“По отношение на думите на президента, че “лидерите на Политическа партия са опитомени ”, преди няколко месеца ясно споделих, че в службите виждам сляпо леке във връзка с корупцията. Тогава получих поддръжка единствено от ПП-ДБ. Надявам се другите да поддържат в къси периоди да бъдат извършени следствия.

Всичко останало са единствено клюки. Които когато останат недоказани срутват институциите. Президентството прави това от много време ”, счита Денков.

Премиерът акцентира, че към този момент не са извършени диалози за смени на министри след ротацията в кабинета пред март месец. “Изпълнението на задачите, заложени в управническата стратегия, е на доста високо равнище. Дали ще бъдат заменени министри още не сме говорили ”, добави министър председателят Денков.

Преди време започнахме развой, обвързван с смяната на метода, по който да гледаме на нашия район на Балканския полуостров. Да гледаме на него като на един международен район, който да може да се конкурира със западните страни. Да се съревновава с Китай, със Съединени американски щати.

Нещо, което някои щяха да сметнат за смешка преди 10 години, само че към този момент е постижима цел.

Това е нещото, което би трябвало да създадем. Да покажем, че се развиваме дружно, тъй като Европа е мощна, когато всички нейни райони са мощни. Това сподели министър-председателят Николай Денков в своето приветствено слово на провеждащия се през днешния ден информативен ден за финансиране на високотехнологични научни проучвания и нововъведения на Европейският съвет по нововъведения, в съдействие с Министерството на нововъведенията и растежа (МИР).

Премиерът изрази своята благодарност към стратегиите, които са подкрепили развиването ни. В съдействие със западни университета и научни центрове. Така че да е допустима конкуренцията със западните страни.

За него през днешния ден България е изцяло друга от това, което е била преди 10 години. Когато по-малко от 10 % от децата в страната са били осведомени със смисъла на думата „ предприемачество “.

„ Благодарение на поддръжката на Европейска комисия, с помощта на персоналните старания на мнозина в страната, този нрав е към този момент изцяло изменен “. Това посочи още министър-председателят.

Източник – БГНЕС, Марица

Още вести четете в секция България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР