Още от началото на своето участие във Формула 1 през

...
Още от началото на своето участие във Формула 1 през
Коментари Харесай

Верстапен: Защо да сменяме цветовете?

Още от началото на своето присъединяване във Формула 1 през 2005 година тимът на Ред Бул залага на почти една и съща разцветка всяка година, въпреки и с леки промени, главно свързани с другите спонсори на отбора.

Тази политика на „ биковете “ малко или доста не се харесва на почитателите на спорта, които чакат от тимовете всяка година да има нови и истински цветови схеми на колите. Световният първенец Макс Верстапен обаче отбрани своя екип, казвайки, че не вижда причина тимът му да трансформира окраската на болида, с който нидерландеца се състезава.

„ Нашата разцветка не се е променяла доста през годините. Лично аз постоянно съм намирал нашата кола за доста готина. Тя демонстрира цветовете на Ред Бул, а и ние имаме доста триумфи с нея, за какво да я сменяме? Разбира се ние имаме малко повече лога на колата, нови лога, само че единствено това са измененията, нищо други “, съобщи Верстапен.

През годините Ред Бул въпреки всичко е употребявал и специфични разцветки в обособени надпревари, като последният подобен случай бе в Турция през 2021 година. Тогава колите на Верстапен и Серхио Перес бяха оцветени в бяло, в символ на признателност към Хонда, които сякаш се оттегляха от спорта в края на година.

Първоначално тази разцветка трябваше да се употребява в Гран При на Япония, която обаче бе анулирана поради пандемията от ковид. Все отново от Ред Бул взеха решение да се състезават в бяло на „ Истанбул Парк “, защото стартът край Босфора се организира в същия ден, в който трябваше да бъде този на „ Сузука “.

Снимки: twitter.com/redbullracing | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР