Още от малки знаем, че кисненето във вода има различни

...
Още от малки знаем, че кисненето във вода има различни
Коментари Харесай

Какъв тип БАНИ да правите, ако имате проблеми или болежки в тялото

Още от дребни знаем, че кисненето във вода има разнообразни изгоди за здравето ни. Нашите баби са употребявали най-различни способи, билки и естествени средства, с цел да укрепят имунитета си. Най-често тези бани се употребяват, когато имаме проблеми или зародил дискомфорт в долната част на тялото, не са рискови и даже се предлагат от лекарите. Ето няколко образеца за сходни бани:

Баня със солена вода
Изсипете овесените ядки във ваната, с цел да си гарантирате прелестна кожа
Овесените ядки имат позитивен резултат върху кожата. Когато се употребяват, кожата става гладка, овлажнена, сърбежът се успокоява и доста...
Прочети повече
Солта има мощно антибактериално свойство и по тази причина можем да я използваме и за лечебни цели. Баните със сол се практикуват при признаци като хемороиди, сърбеж и така нататък Набавете си четвърт чаена чаша сол, която да добавите към вана с оптимално допустимата топла вода, която тялото ви може да издържи. Стойте във ваната, до момента в който водата не изстине или колкото можете да издържите, само че е целесъобразно най-малко 30 мин., а минимум – 15.

Билкова баня

Билковата банята е изключително подобаваща за дами, които неотдавна са родили своите отрочета. Това, което ще ви е належащо, е 1 чаена чаша нерафинирана морска сол; лавандула, бял равнец, невен, лайка, уич хейзъл – по 60 г от всяка билка. Смесете всички съставки и ги разделете на няколко елементи в торбички. Когато решите да ги ползвате, пуснете една торбичка в топла вана и изчакайте, до момента в който се разтвори.

Маслена баня
Ето за какво не е добре да си взимате вана в хотелска стая
Банята в хотела е също толкоз рисково място, колкото всяко друго публично място. Бактерии, гъбички - всички тези закани при недостат...
Прочети повече
Тук става въпрос за вана с етерични масла. Те като се изключи че могат да подобрят здравословното ни положение, имат и успокоителен резултат, а и ухаят отлично. Те могат да оказват помощ за разнообразни интимни болести. Набавете си половин чаена чаша британска сол, 2 супени лъжици хлебна сода, 1 супена лъжица зехтин, 8 капки етерично масло от лавандула и същото количество от маслото от лайка. Като за начало смесете содата и солта, а по-късно прибавете маслата и разбъркайте добре. Добавете в топлата вана, изчакайте да се разтворят и постойте във ваната най-малко 15 мин.

Баня с боровинки

Боровинките са доста потребни за пикочните пътища, като банята с тях може да помогне точно при такива проблеми, както и при съществуването на хемороиди. Боровинките имат удобно въздействие и върху проблеми с храносмилателната система, диария, запек и други За да си приготвите лечебна баня с боровинки, набавете си 2 супени лъжици сушени листа от боровинка, прибавете чаша вода и оставете на котлона да заври. След което прибавете отварата към горещата ви вана. Препоръчително е да останете в нея най-малко 20 мин или до изстиването на водата. Ще усетите отпускащо и успокояващо деяние, която и лечебна баня да изберете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР