Още от излизането на първия модел Apple Watch смартчасовникът се

...
Още от излизането на първия модел Apple Watch смартчасовникът се
Коментари Харесай

Apple Watch може да претърпи промени в емблематична част

Още от излизането на първия модел Apple Watch смартчасовникът се наложи като най-предпочитан на пазара и бързо задмина по продажби цялата швейцарска промишленост.

Една от най-емблематичните елементи на часовника на Apple от този момент до момента несъмнено е въртящата се коронка в профил. 

Макар че много други марки разчитат на сходен механизъм, коронката на Apple Watch се слави като една от най-надеждните, качествените и точните - въртенето й е очебийно безпрепятствено и е същинско наслаждение за почитателите на марката.

Възможно е обаче още с някой от идващите си модели Apple да изостави този съставен елемент и да го замести с нещо по-модерно, а точно оптичен датчик. 

Това научаваме от неотдавна оповестени от Patently Apple патенти, които разкриват проектите на компанията за новата визия на Apple Watch. 

Въпросният датчик би се управлявал посредством придвижвания и допиране, само че е допустимо да служи и като датчик за пулс, сатурация на О2 в кръвта, кръвно налягане и други биометрични индикатори.

Според патента датчикът ще може да се програмира какви придвижвания да регистрира и при какъв обхват. 

Отсъствието на механичните елементи на коронката най-вероятно би разрешило на Apple и да уголеми батерията или да укрепи продуктивността на часовника. 

Големият въпрос обаче е дали сходен датчик би могъл задоволително дейно да замести коронката, която с изключение на комфортен, е и много успешен метод за ръководство на джаджата.

Не знаем обаче по кое време ще получим отговор, нито пък за коя от бъдещите поколения Apple Watch се възнамерява нововъведението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР