Още от днес синоптиците предвиждат застудяване и макар температурите да

...
Още от днес синоптиците предвиждат застудяване и макар температурите да
Коментари Харесай

Как и меката зима може да навреди на бензиновите коли

Още от през днешния ден синоптиците плануват захлаждане и въпреки температурите да са много над нормалните за зимата, то внезапните промени могат да окажат въздействие и на бензиновите коли. Говорим за така наречен конденз, който от време на време се трансформира в световна причина за пътешестване с градския превоз. Особено, в случай че в резервоара се е натрупало задоволително количество вода вследствие от конденз. През годините водата се натрупва в резервоара за гориво на автомобила, като това се дължи главно на температурните разлики.

Във времената, когато тревата беше по-зелена и слънцето по-светло, всички коли от завода бяха оборудвани с резервоари със специфична запушалка за източване, която разрешава на притежателите на коли просто да изсмукват мръсотията и водата един път в годината. Днес, уви, сходна алтернатива не съществува, както и самата в миналото наложителна процедура. И неприятностите не закъсняха.

Водата, насъбрана за няколко години в един бензинов контейнер, стартира да замръзва като прави тънък филтър върху бензиновата помпа (говорим за така наречен потопяеми). Рязък спад на температурата, заледяване, може да заледи филтъра, тъй че колата даже да не може да възпламени. Друг сигурен източник на вода в резервоара е коктейлът, който водачите пълнят в резервоарите си на бензиностанциите. Добре прочут факт е, че по бензиностанциите постоянно бензинът, волно или несъзнателно, се смесва с вода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР