Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва

...
Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва
Коментари Харесай

Сода за хляб и оцет - какво трябва да знаем, когато измиваме плодовете и зеленчуците с тях

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци би трябвало да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. Просто тъй като по тях може да има останала пръст и други замърсявания.
 Добре ли е да използваме сода за самун в грижата за косата
Добре ли е да използваме сода за самун в грижата за косата

Какви са плюсовете и минусите

В обществените мрежи в последно време пък се споделят и оферират от ден на ден видеа, в които разнообразни хора ни подстрекават да минем на последващо равнище в миенето на плодовете и зеленчуците.

Като най-разпространеният съвет е да ги накисваме във вода, към която сме прибавили малко или пък оцет. Твърденията са, че по този метод отстраняваме огромна част освен от замърсяванията по плодовете и зеленчуците, само че и пестицидите.

Оказва се обаче, че не е наложително да прибягваме до този способ, а и той може да има нежелателен резултат. Кариса Галолей, която е диетолог, споделя пред, че в действителност има проучвания, които демонстрират, че изпозлването на сода за самун при почистването на плодовете и зеленчуците понижава доста повече бактериите по тях.
 Снимка 661504

" Но както содата за самун, по този начин и оцетът могат евентуално да повлияят на целостта на продукта, като го накарат да се скапе по-бързо или да има друг усет ", прецизира още тя.
 Сода за самун - съставката, с която можем да създадем най-крехкото месо
Как да създадем месото най-крехко

С една съставна част, която всяко домакинство има

Всъщност Кариса Галолей поучава да мием продуктите под чешмата със студена вода, а благодарение на хартиена забрадка да отстраним всички замърсявания по тях. Ако не считаме да ядем измитите плодове и зеленчуци незабавно, то е хубаво да ги подсушим добре след измиването.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР