Още от дълбока древност дървото е един от основните материали,

...
Още от дълбока древност дървото е един от основните материали,
Коментари Харесай

Какво печелим, ако живеем в дървена къща


Още от дълбока античност дървото е един от главните материали, които индивидът е употребявал, с цел да гради домовете си. Днес дървените къщи се смятат за разкош, който коства много и който решаваме да си позволим единствено по време на отпуските и дългите уикенди.

Истината е, че животът в дървена къща освен е по-достъпен, в сравнение с наподобява, а носи изгоди за здравето и мозъка ни, които няма по какъв начин да получим, в случай че живеем в градска панелка.

Дишаме по-добре

Като естествен и натурален артикул, дървото е един от най-подходящите материали за строене на дом. Чували сме, че дървото " диша ", а с него дишаме и ние.

 Снимка 393413

Структурата на дървото му разрешава да пропуща повече въздух, само че без да изстудява. Дървесината задържа и изпарява вода по този начин, както бетонът не може, а това обезпечава пресен въздух и подобаващи равнища на влага.

Живеенето в къща от дърво има потвърдена връзка с по-ниски равнища на дихателни болести и по-висок имунитет на цялото тяло - като че ли сме направени, с цел да живеем в дърво.

 Снимка 393412

Твърди се, че сходен начин на живот носи повече здраве и на сърдечно-съдовата система. Хората, живеещи в дървени домове, страдат от високо кръвно, холестерол и непотребни мазнини доста по-малко от тези, които към момента живеят сред тухли и бетон.

Умът ни се успокоява

Дървената къща внушава чувства за неприкосновена непосредственост с природата, усамотение и успокоение.

 Снимка 393414

Формите на самия материал са надълбоко гравирани в ДНК-то ни и мозъкът ни безусловно стартира да работи друго, когато прекараме време измежду дърветата.

Ако живеем в къща от дърво, рискът от меланхолия, тревога и нервно сърцетуптене е доста по-нисък, споделят от TreeHugger.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР