Още от 6:00 часа сутринта сутринта са започнали процесуални действия

...
Още от 6:00 часа сутринта сутринта са започнали процесуални действия
Коментари Харесай

Акция срещу изборна търговия в сливенския кв. Надежда, откриха тефтери с имена

Още от 6:00 часа сутринта сутринта са почнали процесуални дейности по необходимост на няколко адреса в област Сливен. 

Претърсват се адреси в ромския квартал " Надежда " в града, където служителите на реда са разположили и контролно-пропускателен пункт , предава Българска телеграфна агенция.

От началото на предизборната акция в ОД на МВР-Сливен са постъпили четири сигнала, като по един от тях е формирано досъдебно произвеждане за нарушение политическите права на жителите, сподели още комисар Кикьов.

" Към момента от незабавните процесуални дейности, които правим, открихме бележници в един от комерсиалните обекти. Има описи и лица. Уточняваме дали са касае за вересии ", добави той.

" Понякога се касае за опрощаване на задължения и склоняване към гласоподаване за избрани лица. Сумите са разнообразни. Проверява се и още един адрес. Ще има претършуване, защото се допуска, че има описи с лица ", разяснява служителят на реда.

" Към момента извод за цената на един глас не може да се направи. Няма действително предложение, а опити за влияние ", изясни полицейският шеф, представен от бТВ.

А до момента в който течеше полицейската акция, в която се включи и жандармерията, гражданин на квартала изрече възмущението си във видео във Facebook. 

Снимка: Facebook, група Сливен, квартал " Надежда "

" Акция против пазаруване на гласове, а такива гласове ги няма ", споделя той и демонстрира неасфалтирани улици.

Това е нашия квартал " Надежда ", което не е асфалтирано там. Погледнете - хората си заплащат налозите в нашия квартал " Надежда ", а вижте по какъв начин е да си счупят колите ", разяснява мъжът, до момента в който снима полицейското контролно-пропусквателен пункт по време на акцията.



Негова съкварталка пък прибавя: " Не ни считат за хора " и също се оплаква от разрушения път и неналичието на вода. 

Иначе обаче изяснява, че ще гласоподава " за две неща ", тъй като не са удовлетворени, след което се обръща към снимащия съкварталец с въпроса: " Кои бяха, бе, Божидаре? " и получава подсказка: " Парляментарни... "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР