Още около 50 000 семейства ще получат по 300 лв.

...
Още около 50 000 семейства ще получат по 300 лв.
Коментари Харесай

Нови 50 000 семейства ще получат по 300 лв. еднократна помощ за отопление

Още към 50 000 фамилии ще получат по 300 лева еднократна помощ за отопление. Това осведомиха от пресслужбата на Министерски съвет на Р България.

За изплащането на финансовата поддръжка държавното управление одобри разпореждане за одобрение на 15 млн. лева спомагателни разноски по бюджета на Министерството на труда и обществената политика. Средствата ще се изплащат от Агенцията за обществено подкрепяне.

С еднократна помощ от 300 лева страната ще подкрепи хора и фамилии от нови рискови групи, които досега не са получавали средства за отопление, само че се нуждаят от такава поддръжка. Право на такава помощ ще имат фамилии с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от умрял родител, деца сираци, хора с увреждания, потърпевши при пожари, наводнения и други естествени бедствия през 2022 година, както и подпомагани от страната ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

Отпускането на новата помощ е част от пакета от ограничения на държавното управление за обезпечаване на поддръжка на хората от уязвимите групи в изискванията на доста повишаване на цените на енергоизточниците и жизненоважни артикули. До момента към 300 000 индивида и фамилии получиха целева помощ за отопление от 623,55 лева В края на октомври отпусна еднократна помощ от 400 лева на още към 21 000 семейства.

Допълнителният финансов запас е обезпечен за сметка на централния бюджет за 2022 година.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР