Още около 50 000 семейства ще бъдат подпомогнати през зимния

...
Още около 50 000 семейства ще бъдат подпомогнати през зимния
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Около 50 000 семейства допълнително ще получат по 400 лв. еднократна помощ за отопление

Още към 50 000 фамилии ще бъдат подкрепени през зимния сезон, откакто Правителството одобри разпореждане за одобрение на спомагателни разноски от 20 млн. лева по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за 2022 година

Средствата ще се употребяват за погашение на еднократна финансова поддръжка за отопление в размер на 400 лв. от Агенцията за обществено подкрепяне. “ Това съобщи пред медии вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров след днешното съвещание на Министерския съвет. „ По този метод служебното държавно управление извършва уговорката си за обезпечаване на спомагателна поддръжка за най-уязвимите “, акцентира той.

Вицепремиерът изясни, че право на такава поддръжка ще имат хората, които са подали документи в период, само че са получили отвод за разпределяне на помощ за отопление за идния зимен сезон заради превишение на избрания диференциран приход с до 40 лв. или заради несъблюдение на условието за 6-месечна наложителна регистрация като безработни в дирекциите „ Бюро по труда “. За тях не е нужно да бъдат подавани документи още веднъж.

Право на поддръжка ще имат и хората, които дават отговор на критериите, само че не са подали документи в избрания за това период – 31 октомври 2022 година Те ще могат да подадат своите документи в 14-дневен период от обнародването на постановлението на държавното управление в държавен вестник.

Министър Лазаров добави, че досега 285 000 фамилии са получили помощ за отопление, която е 623 лева – със 100 лева повече спрямо предходната зима.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР