Още няма име, което да е одобрено за нов министър

...
Още няма име, което да е одобрено за нов министър
Коментари Харесай

Цветанов: Още не сме избрали здравен министър

Още няма име, което да е утвърдено за нов министър на опазването на здравето. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, представен от БГНЕС.

Цветанов акцентира, че е от компетентността и пълномощията на министър-председателя да направи съответното предложение. „ Вчера, когато имахме политически съвет тази тематика единствено беше маркирана, без да имаме съответно лице, което да е обсъждано като дефинитивно решение, което да бъде препоръчано от министър-председателя. От тази позиция не считам, че към сегашния миг имаме нещо, с което бихме могли да дадем някаква информация. Няма обсъждани имена “, увери Цветанов.

„ В момента се срещаме повече от медийни изявления за вероятните разновидности. Същевременно и те биха могли да бъдат обсъждани като вероятен вид, само че към сегашния миг нямаме име, което да бъде оповестено като вероятен министър на опазването на здравето “, уточни той.

Цветанов разяснява, че оставката на Николай Петров съответства с много тежък миг за държавата-приемането на бюджета. „ Другата седмица проектобюджетът ще бъде гледан в пленарна зала. Затова може би не сме толкоз бързи за взимането на решение за новото лице, което ще бъде министър. Не мога да се наемам със периоди, това е от компетентността на премиера, от уговорките, които имат в Министерство на здравеопазването и цялостната политика на Министерски съвет “, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Николай Петров е потвърден експерт, безапелационен бе Цветанов. „ Поне до момента не бях чул някой да приказва нещо неприятно за него. Той е толкоз деликатен, еродиран, че в никакъв случай не съм чул някъде да е повишавал звук. Той постоянно е доста консенсусен и постоянно търси разговора, с цел да реши дадени проблеми и обещано управническо решение. Понякога сходни стойностни хора, фактически има задоволително благоприятни условия и условия, да бъдат обстреляни много съществено. Правителството е в ясната си визия за битка против корупцията и взимането на най-правилните управнически решения и представянето на Народно събрание на най-подходящия за вземането на дадена управителна позиция, в тази ситуация за министър на опазването на здравето “, сподели Цветанов.

Той посочи, че не знае дали Петров е направил престъпление. „ В момента приказваме за одитен отчет, който е предоставен по време на служебния кабинет. Тогава доста мощна беше волята на тогавашния длъжностен кабинет да овладее страната и да се търсят повече компромати, само че не и да се вършат политики. Николай Петров постоянно е бил на поста си, с цел да оказва помощ на хората. Убеден съм, че той е почтен и честен човек, добър експерт “, акцентира Цветанов.

„ Чух мнения, че някои вицепремиери на служебния кабинет са търсили сходни компромати или нещо, което да извадят като опция Николай Петров да бъде началник на ВМА. Мога да приема това като някакъв сюжет, който може би е бил заложен по време на служебния кабинет. Вчера някой ми споделяше кулоарно, че един някогашен вицепремиер, е ходил в дадени здравни заведения, с цел да търси нещо, с което да подкрепи настояването за избор на съмнение в областта на опазването на здравето. Този длъжностен вицепремиер е надалеч от сферата на опазването на здравето, само че доста необичайно за какво е ходил да търси такива неща “, уточни Цветанов и отхвърли да назове име, тъй като не бил сигурен в информацията.

От друга страна той разяснява, че знае, че определената оферта, била най-хубавата оферта, която е била дадена, само че не било морално. „ Колегите споделят, че той самият не е знаел, че това е въпросният човек, който живее на фамилни начела с щерка му. Не желаеме да бъдем проверяващ орган и морална политическа полиция. Съобразяваме се е публичните настройки и персоналното решение на Николай Петров. Не считам, че един човек би трябвало незабавно да споделяме, че е нарушител или е направил закононарушение, в случай, че прокуратурата, запознавайки се с този одитен отчет е прекратила опцията да се търси някакво наказателно гонене “, съобщи Цветанов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР