Още няколко служители на Държавния департамент на САЩ са били

...
Още няколко служители на Държавния департамент на САЩ са били
Коментари Харесай

САЩ изтеглят дипломати и от Китай заради съмнения за "звукови атаки"

Още няколко чиновници на Държавния департамент на Съединени американски щати са били евакуирани от Китай, откакто медицински проби са посочили, че те са наранени от необясними външни въздействия, заяви на пресбрифинг нощес представителят на департамента Хедър Науърт, представена от " Асошиейтед прес ".

Въпросните въздействия са сходни с така наречен акустични офанзиви в Куба, където пострадаха няколко американски дипломати, а по-късно сходна информация пристигна и от канадски представители.

Новите евакуации последваха изпращането на медицински екип от Съединени американски щати в южния китайски град Гуанчжоу, където бе осъществен скрининг на американските дипломати и чиновници, намиращи се там. Науърт сподели, че скринингът продължава и се предлага на " всеки чиновник, забелязал притеснителни признаци или просто поискал да се изследва ".

Евакуираните от Китай се изследват в Пенсилванския университет. Там се лекуват и пациентите, евакуирани по-рано от американското посолство в Хавана, сподели неназован чиновник, представен от АП.

Един от евакуираните наскоро американски чиновници от Китай се оплака от " тъпи и неразбираеми, само че анормални звукови чувства и налягане в главата ". Китай заяви предишния месец, че няма пояснение на тези произшествия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР