Още няколко области от днес и утре влизат в картата

...
Още няколко области от днес и утре влизат в картата
Коментари Харесай

Опашки в аптеките за лекарства срещу грип, още области се оцветяват в червено

Още няколко области от през днешния ден и на следващия ден влизат в картата с грипна зараза. Без заплаха от грипна зараза остава към този момент София. Регистрирани са 268 случая на остри заразни заболявания в седмицата до 21 януари, демонстрира информация на РЗИ-София. Област Пазарджик също афишира грипна зараза от 26 януари до 2 февруари.

Голям е процентът на заболелите възпитаници, споделя шефът на 119-о училище Диян Стаматов.

" През последните 5 дни вършим оценка на отсъстващите възпитаници, с всеки минал ден броят им нараства. Днес процентът вече е към 20 от учениците, което демонстрира, че гладко вървим към пик ", разяснява още той.

Важна остава отговорността освен на учениците, само че и на родителите, безапелационен е Стаматов. А в учебното заведение са подхванати ограничения против грипа.

" Всеки един от тях би трябвало да се защищава от заболяване, ако има грипоподобни признаци да си остане у дома, ключова е грижата на родителите. Проследяваме броя на отсъстващите, в случай че имат признаци ги молим да си останат у дома ", изясни още шефът но 119-о СУ за Bulgaria ON AIR.

Опашки от хора се следят и на касите на аптеките. По думите на експерти няма запасяване с медикаменти, както и липса на лекарства против грип. 

" Постепенно нарастват продажбите, особено е за сезона. Нарастват продуктите, които са против сезонните болести, артикули за гърло, температура, хрема, антибиотици ", каза председателят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.

Експертите насочат и съвет към болните, които посещават аптеките. 

" Хубаво е да са с маски, би трябвало всички да се пазим ", предложи Костов.

А за Димитър, с изключение на пиенето на витамини против грипа, той се лекува и с национални лекове. 

Област Плевен е в грипна зараза от през днешния ден до 31 януари. От на следващия ден до 1 февруари в зараза са и София област и Бургаска област. До понеделник пък противоепидемичните ограничения остават в Пловдив, Смолян и Габрово. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР