Още не сме получили покана за разговори от БСП, но

...
Още не сме получили покана за разговори от БСП, но
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще се отзовем на покана на БСП за разговори

Още не сме получили покана за диалози от Българска социалистическа партия, само че чакаме, че това ще се случи напълно скоро. Ще се отзовем на нея. Това съобщи пред публицисти в Сливен съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който разяснява тематиката с връчения на левицата трети изследователски мандат за сформиране на постоянно държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

„ Нашите цели не са се сменили от диалозите за втория мандат. Те ще бъдат същите. Бихме се радвали полемиката да стартира оттова, откъдето свършихме предишния път. Това са главните цели, които имаме вяра, че би трябвало да се случат, с цел да имаме общи дейности “, разяснява Петков.

Той уточни, че от „ Продължаваме промяната “ ще изведат на напред във времето няколко тематики, една от които още веднъж ще бъде антикорупцията.

„ Има неща, с които не сме подготвени да вършим взаимни отстъпки “, разяснява още Петков. Той уточни, че двата съществени проблема сред неговата партия и Българска социалистическа партия са свързани с Изборния кодекс и оказването на военна поддръжка за Украйна.

„ Изборният кодекс за нас не е просто един закон, това е методът, по който ние подсигуряваме, че има народна власт в България. Не имаме вяра в хартиените протоколи. Не имаме вяра в хартиените бюлетини. Години наред бяхме очевидци на злоупотреби. Това е значима тематика за нас “, сподели още Кирил Петков.

Петков разяснява информация на новинарската организация " Блумбърг ", в която се показва, че България е предоставила на страни от НАТО самолети Су-25, предопределени за Украйна. „ Аз не знам за такова нещо. Следвали сме от самото начало това, което сме заявявали. Знаете, че имаше значителен износ на муниции. Този износ беше за Полша и Румъния.

Да, доста от тези оръжия несъмнено са стигали до Украйна, само че те в никакъв случай не са били експортирани непосредствено от България за Украйна “, уточни още Кирил Петков.

Българското Министерство на защитата през днешния ден също опроверга информацията.

" Продължаваме промяната " (ПП) ще търси взаимоотношение с други партии и организации на локалните избори. Това съобщи пред публицисти в Сливен съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Той бе на посещаване в града, с цел да се срещне с локалния актив на партията по отношение на

идните локални избори, да оформят дружно тактика за избор на претенденти за кметове, общински съветници.

Като свои сътрудници от Политическа партия виждат " Демократична България ", само че по места ще търсят цивилен организации, хора с дела, които не са припознали избрана партия, само че желаят да трансформират локалната среда. По думите му Политическа партия ще стане платформа за тях. Той счита, че е назрял моментът да се приказва за едно общо обединяване и " положителните сили да не са фрагментирани ".

Петков не се спря на съответни имена, само че бе безапелационен, че тематиката на 2023 година ще бъде " Съединението прави силата в границите на положителните сили в нашето общество ". " В демократичната общественост ще би трябвало да има единодушие, тъй като единствено по този начин ще можем да имаме представители, които да са носители на смяната и да движат град като Сливен напред ", сподели Кирил Петков.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР