Още не са обявени официалните резултати за страната, но при

...
Още не са обявени официалните резултати за страната, но при
Коментари Харесай

Кои са депутатите, които ще влязат в НС от Пловдив?

Още не са оповестени формалните резултати за страната, само че при 100% обработени данни в двата пловдивски МИР-а е ясно разпределението на мандатите. Единствената въпросителна е последните 11-ти мандати в 16 и 17 МИР, които могат да отидат при Движение за права и свободи поради вота от чужбина.

От Пловдив град сигурните локални деятели, които ще се закълнат като народни представители са 4-ма, само че те могат да набъбнат до 10. Това обаче зависи от водачите на обединенията, които са претенденти в два многомандатни изборни региона, написа

Реално 18 претенденти могат да вземат едно от 11-те  места от Пловдив град, като чакат рулетката при разпределянето на мандатите. Това, което прави усещане е, че нито една жена не е определен за народен представител. Все отново две дами могат да влязат при избора на различните  водачи от кой регион да влязат.

В 16 МИР нито един от претендентите не е съумял да размести листите с преференции.  Единственият, който  получава над 7% от гласовете за своята групировка е Йордан Иванов  от „ Демократична България ”. Самият той  е втори в листата и остава на тази позиция.

Избраните  депутати от ГЕРБ са Бойко Борисов, Стефан Шилев и Избраните  депутати от ГЕРБ са Бойко Борисов, Стефан Шилев и Вежди Рашидов. Обичайно водачът на ГЕРБ ще се откаже  от мястото си в Народното събрание и по този начин ще влезе Радомир Чолаков.  По този метод ще  има два пловдивчани от ГЕРБ в 48-ото Народно заседание.

С три мандата са и „ Продължаваме промяната ” лидерът Никола Минчев няма да може да избира от кое място да влезе. Той бе преди всичко и в Кърджали, само че там Политическа партия не взимат мандат.  Другите двама определени са проф. Христо Даскалов и Росен Костурков. Последният бе и лидер в региона и в случай че избере 17 МИР, то  в Народното събрание ще влезе Венцислава Любенова, която е от Политическа партия ВОЛТ. По този метод още веднъж ще има двама пловдивчани от втората партия под тепетата.

„ Възраждане ” имат 1+1 мандат, като вторият ще се реши  при  разпределението на гласовете от чужбина. Избраните депутати са Ангел Георгиев, който е родом от Видин, само че е локален координатор на партията. Другият е някогашният таксиметров водач и  местен кадър Емил Янков.

„ Демократична България ” изпраща Христо  Иванов в Народното събрание. Той обаче може да избра да влезе от София. Ако това се случи ще бъде определен някогашният регионален шеф Йордан Иванов. От своя страна последният може да влезе от Пловдив област, в случай че Демократична България получи мандат. При тази догадка народен представител ще стане пловдивският доктор доктор Борислав Матеев.

Българска социалистическа партия, които удариха дъното в Пловдив,  взимат един мандат в лицето на лидера Кристиян Вигенин. Ако избере различен МИР депутат ще стане локалният водач Иван Петков – Бебето.

По същият метод стоят нещата при „ Български напредък ”  с лидер Стефан Янев.  Той също има право на избор и в случай че избра другият изборен регион в Народното събрание в 48-ия парламент ще се закълне Лилия Недева.

Движение за права и свободи, в случай че получи мандат от Пловдив при разпределението на гласовете, в Народното събрание ще отиде Танер Али.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР