Още не обсъждаме конкретни имена за смята при ротацията. Датата

...
Още не обсъждаме конкретни имена за смята при ротацията. Датата
Коментари Харесай

Денков и Габриел: Правим анализ на работата на министрите, работим в екип

Още не обсъждаме съответни имена за счита при ротацията. Датата 1 януари 2025 година за влизане на България в еврозоната не е " сакрална ", сподели министър председателят
Министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел обявиха, че са потвърдили, че работят като един екип през предходната година и са сложили вярната посока. Те дадоха обещание, че ще работят за приемането на България в еврозоната от 1 януари 2025 година, тъй като това е положително за бизнеса и жителите.

„ С Мария Габриел в никакъв случай не сме вадили томахавките, това оказва помощ за този цивилизован метод. Много се надявам да заровим томахавките в България и да покажем по какъв начин всеки от нас може да свърши по-добра работата, тъй че всички да бъдат удовлетворени – и жители, и бизнеса. В България има доста неправда, само че през 2023 година ние сложихме посока – цивилизованата, европейската, която не е обвързвана с далавери и познания “, съобщи министър председателят пред „ Дарик “.

За вицепремиера и външен министър Мария Габриел първата основна дума е разговор и поредност, това показахме през миналите месеци и то би трябвало да продължи. „ С поредност, визия, експертиза да продължим да демонстрираме резултати. Сложихме завършек на несправедливостта България да не бъде дейна и да не прави политики “, сподели тя.

Акад. Денков е провел много диалози с разнообразни хора по време на форума в Давос. „ България е фамозна и известна със своите олимпийци по естествени науки, като прибавим към това развиването на осведомителните технологии, България наподобява много привлекателна в нашия район. България може да е хъб за развиването на тези технологии. При прехвърлянето на веригите на доставки ние сме едно място, което може да бъде запълнено. Имаме доста райони, които имат голям капацитет с математическите и езиковите си гимназии. Това дава чувство, че страната има капацитет. С приемането на еврото ние сме извънредно забавни “, описа своите усещания министър председателят. Според него в случай че желаеме приходите да се покачват, ние имаме потребност от вложения, само че по тази причина би трябвало да стартираме да използваме този капацитет.

Габриел се спря на мястото на българската външна политика. „ България е фактор за сигурност и непоклатимост в Югоизточна Европа, поредно отстояваме това с дейностите си. България дава доста ясна поръчка, че ще бъде фактор за сигурност с политиката си във връзка с Западните Балкани и Черноморския район “, сподели тя и акцентира положителните ни връзки със съседите ни – Румъния, Гърция и Турция.

Министерство на външните работи се отвори към света, възстановихме партньорството със Съединени американски щати и Англия, България се трансформира в районен иновационен водач, поставят се доста старания да модернизацията на дипломатическата работа. „ За да имаме стимулирани чиновници, ние би трябвало да поддържаме нашите чиновници “, сподели тя, говорейки за актуализацията на парите за родните дипломати, работещи зад граница. „ През миналите няколко месеца ние показахме, че сме Екип България “, безапелационна е Габриел.

Акад. Денков съобщи, че България стои добре във връзка с всички индикатори за еврото, като се изключи инфлацията, само че всички разбирали, че това е привнесено от вън с цените на горивата и храните. Той съобщи, че инфлацията продължава да пада доста бързо всеки месец, само че на запад тя остава по-ниска. „ Има какво още да се желае във връзка с инфлацията. Прегледът на знак инфлация да бъде изработен през есента, тъй като тогава той ще бъде подобаващ за еврозоната. България има поддръжка и има своето място в еврозоната. Това е задачата и работим за това. Няма нищо съдбовно обаче, в случай че влезем в еврозоната и през май 2025 година Датата не е сакрална, значимо е да работим за влизането. Това е обвързвано с благосъстоянието на бизнеса и жителите, за надзор над банките “, изясни министър председателят.

Той акцентира, че нарастването на приходите е по-голямо, в сравнение с инфлацията през 2023 година Така Данков разяснява персоналното чувство на инфлацията, което демонстрира, че българите живеят зле поради повишаването на живота.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР