Още не е приключила историята с вчерашния доклад на МААЕ

...
Още не е приключила историята с вчерашния доклад на МААЕ
Коментари Харесай

Киев ще си намери друго МААЕ

Още не е завършила историята с вчерашния отчет на МААЕ за резултатите от пробилата там задача, ръководена от Рафаел Гроси. Можем умерено да предвиждаме, че ще има различен отчет или някакъв различен документ. Ще напише ли нещо друго Международната организация за атомна енергетика? Няма ли да стигнат до момента изписаните 552 страници? Има други създатели, организации или хора.

Ние знаем за това, просто тъй като в Киев авансово, преди няколко дни, тъкмо това и дадоха обещание - различни инспекции, един тип нуклеарен одит. Освен МААЕ, няма ли кой да направи това? Не е смешно. Ще се откри.

Гроси и екипът му се гърчеха като в тиган, с цел да избегнат всички вероятни проблеми - да не кажат нищо и да не напишат нищо в отчета. Е, с изключение на детайлностите, какво и къде е унищожено от неизвестно кой. В самия отчет не се показва категорично кой обстрелва атомната централа. В същото време той предлага, в маниера на Манилов, прелестната концепция за основаване на защитна зона там " по общо единодушие. Когато на разпит в " Министерството на истината ", т.е. в подземията на Си-Ен-Ен, Гроси беше запитан кой в действителност стреля по АЕЦ, той отговори, че такива неща не са в неговата подготвеност. Общо взето скърбя индивида.

От позиция на Киев той, този човек, въобще не трябваше да е там - всичко беше направено, с цел да не се реализира задачата. И тогава ѝ беше предоставена роля от друг тип: украинците да завладяват обекта, по-късно - през Киев - идва Гроси и написа същия отчет, в това число и за защитната зона. Но не стана.

И защото все пак тези хора трябваше да бъдат позволени до станцията в напълно друга обстановка, Зеленски, без да чака отчета, сподели, че работата на задачата на МААЕ не го устройва, а други герои от киевския режим направиха същински фойерверк от ненавист и налудничави хрумвания. Например беше препоръчан " инженерно-ядрен одит " (Какво е това?). Освен това разнообразни герои в Киев оповестиха, че МААЕ може да откри опция (Коя? - има единствено една такава агенция). И ето какво: да кажем, че можете да изпратите задача на Европейски Съюз и Организация на обединените нации на централата (А не е ли МААЕ част от системата на Организация на обединените нации?). Тази концепция беше разисквана на среща сред украинския министър председател Денис Шмигал и немския канцлер Олаф Шолц с общата концепция, че сходна задача би помогнала доста за енергийната сигурност на Европа.

Като цяло чакайте, следва продължение. Ще получите доклада, от който се нуждаете, без диря от индиферентност там.

Защо няма подозрение за това? Дори единствено тъй като цялата тази история мощно припомня това, което преди малко се случи с Китай, а също така се отнася и до интернационален отчет – за спазването на човешките права в китайската провинция Синдзян. Факт е, че предходната седмица беше оповестен документ на отдела за правата на индивида на Организация на обединените нации, който съдържа неприятна фраза: Пекин „ може “ да е правил всеобщи зверства в тази провинция.

И доста милиони китайци бяха сюрпризирани: по какъв начин по този начин? През май висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет посети Синдзян, всичко изглеждаше добре, тя не направи никакви изказвания за „ геноцида в Синдзян “ нито по време на пътуването, нито по-късно. И по какъв начин стана по този начин, че подобен чудноват документ се появи в този момент?

И ето резултатът от не напълно журналистическо, само че очевидно дипломатическо следствие на пекинското издание „ Глобал Таймс “: това не е Мишел Бачелет. Документът излезе от дълбините на видимо същите структури на Организация на обединените нации, само че не беше квалифициран въз основа на резултатите от нейното пътешестване до Синдзян през май. Работели са разнообразни хора. И работят върху този лист хартия от 2019 година, без никакви инспекционни пътувания до Китай. Освен това те работеха изолирано от такива структури като Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида и други. Организация на обединените нации е огромна, там постоянно можеш да намериш някой, който ти би трябвало.

Тук може единствено да си напомним по какъв начин първоначално тези „ правозащитници “ бяха сигурни, че пътуването на Бачелет до Синцзян в никакъв случай няма да се състои. Когато стартира подготовката за това, се надигна писък, че това е неточност, няма потребност да се върви. Намесиха се, доколкото можеха. Когато пътуването завърши, воят мина в ръмжене: „ Ама тя по какъв начин можа “ да каже това, което сподели най-после. Или, че не е споделила каквото е трябвало.

Същото се случи с Рафаел Гроси и визитата му в Запорожката АЕЦ. Тази МААЕ не оправда упованията - ще намерим други.

До какво се свежда този сюжет – или тези два сюжета? Към един печален факт, а точно към съзнателното заличаване на всички вероятни структури от страна западняците за ръководство на интернационалната политика. Да разрушат концепцията за интернационалната общественост, в случай че щете. Която – и идея, и общественост – постепенно и мъчно се изграждаше като механизъм и система повече от половин век.

Защо в действителност сътвориха Организация на обединените нации, а по-късно доста профилирани организации към нея? За да има в света институция от самостоятелни арбитри по всички вероятни въпроси. Да, светът е разграничен на Изток и Запад, които се надпреварват, има още нещо по-сложно - " третият свят ", т.е. десетки страни, които се пробват да бъдат неутрални. И всеки се кара между тях за нещо. Но има самостоятелни, безпристрастни арбитри, целият смисъл на съществуването на които е в тази самостоятелност и безпристрастност. Те поддържат интернационалната общественост в условен ред, въпреки и идеално.

Тази система беше унищожавана дълго време, като се стартира от 90-те години, когато на някого изглеждаше, че в този момент светът ще има един притежател, известно е кой. Във всяка от профилираните интернационалните структури се водеше тиха, дълга битка за превръщането на тази конструкция във подправен заслон за всемогъществото на Запада. Но имаше опозиция, по-късно се оказа, че китайското въздействие се е нараснало в доста от тези организации, тогава нещата станаха още по-сложни.

И в този момент виждаме, че през днешния ден потребността от неутрални арбитри се е нараснала доста. Така че те ще продължат да съществуват, въпреки и с борби. Всъщност това е сухият излишък от сюжета с отчета на МААЕ за обстановката в Запорожката АЕЦ.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР