Още не е определен дела от газотранспортната система на Украйна,

...
Още не е определен дела от газотранспортната система на Украйна,
Коментари Харесай

Нафтогаз има готовност за отделяне на оператор на газотранспортната система, но за дял на чужди инвеститори е рано да се говори


Още не е избран каузи от газотранспортната система на Украйна, който може да бъде възложен на непознати вложители. Това разяснява в коридорите на Европейската газова среща комерсиалният шеф на „ Нафтогаз “ Юрий Витренко.

„ Въпросът още се разисква, рано е за договаряния “, сподели той в отговор на въпрос какъв брой % от акционерния капитал на новата компания, която ще ръководи газотранспортната система ще може да се даде на западни вложители.

„ Нафтогаз “ има подготвеност към 30 ноември да отдели оператор на газотранспортната система в обособена конструкция в границите на процеса на unbundling, сподели по-рано Витренко. Датата е според от крайният период, с който Стокхолмският арбитраж би трябвало да се произнесе по разногласието сред „ Газпром “ и „ Нафтогаз “.

Юридически unbundling е вероятен единствено в случай че трибуналът изиска да се създадат промени в контракта сред „ Нафтогаз “ и „ Газпром “, защото актуалният контракт не разрешава прекачване на права и отговорности на трети лица, изясни Витренко. От „ Нафтогаз “ обаче се надяват, че решението на Стокхолмския съд ще даде опция за обособяване на оператор на газотранспортната система в обособена конструкция, че „ Газпром “ ще извърши решението на арбитража, а също и, че ще работи с новия оператор
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР