Още напролет може да започне основен ремонт на Рогошко шосев

...
Още напролет може да започне основен ремонт на Рогошко шосев
Коментари Харесай

Правят основен ремонт на Рогошкото шосе напролет

Още през пролетта може да стартира главен ремонт на " Рогошко шосе " в Пловдив, осведоми заместник-кметът по строителство и вложения в община Пловдив Пламен Райчев. За шосето, в сектора от моста на Адата до землищната граница на община Пловдив, има подготвен механически план.

Райчев ревизира по какъв начин е осъществена частичната рехабилитация на най-износените сектори на пътя, които по гледище на кмета Здравко Димитров бяха преасфалтирани преди седмица. За ремонта Община Пловдив задели в незабавен порядък 50 хиляди лв.. Заради тежкото експлоатационно положение на пътя още през тази година ще бъде осъществен главен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на общината ще бъдат планувани 4 милиона лв. за неговия повсеместен ремонт.

" Понеже този път, който е значима входно-изходна артерия към града, не е оразмерен за тежкотоварно придвижване, в плана е планувано да се усили структурата на пътя, с цел да поеме интензивността на придвижването и товара на тежките машини. Ще бъдат построени тротоари в урбанизираната територия, улично осветяване, ще бъде положена отвесна и хоризонтална маркировка ", разясни още Пламен Райчев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР