Още напролет може да започне основен ремонт на Рогошко шосе“,

...
Още напролет може да започне основен ремонт на Рогошко шосе“,
Коментари Харесай

Напролет започват основен ремонт за 4 млн. лева на Рогошко шосе

Още през пролетта може да стартира главен ремонт на " Рогошко шосе “, осведоми заместник-кметът по строителство и вложения в Община Пловдив. За шосето, в сектора от моста на Адата до землищната граница на Община Пловдив, има подготвен механически план.

Райчев ревизира по какъв начин е осъществена частичната рехабилитация на най-износените сектори на пътя, които по гледище на кмета бяха преасфалтирани преди седмица. За ремонта Община Пловдив задели в незабавен порядък 50 хиляди лв..

" Наясно сме, че с това отчасти преасфалтиране не се взема решение казуса с Рогошко шосе. Той може да бъде изцяло освежен с Интегрирана териториална инвестиция (ИТИ) сред общините Пловдив и Марица, в чиито землища попада трасето. Такъв план е залегнал с преимущество и в Плана за интегрирано развиване на общината (ПИРО). Това обаче ще стане допустимо едвам през идващия програмен интервал, когато планове сред две и повече общини ще са с приоритет “, съобщи заместник-кметът Райчев.

Заради тежкото експлоатационно положение на пътя и по гледище на кмета, още през тази година ще бъде осъществен главен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат планувани 4 милиона лв. за неговия повсеместен ремонт.

" Понеже този път, който е значима входно-изходна артерия към града, не е оразмерен за тежкотоварно придвижване, в плана е планувано да се усили структурата на пътя, с цел да поеме интензивността на придвижването и товара на тежките машини. Ще бъдат построени тротоари в урбанизираната територия, улично осветяване, ще бъде положена отвесна и хоризонтална маркировка “, разясни още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР