Още напролет може да започне основен ремонт на „Рогошко шосе“,

...
Още напролет може да започне основен ремонт на „Рогошко шосе“,
Коментари Харесай

Още напролет може да започне основният ремонт на Рогошко шосе


Още през пролетта може да стартира главен ремонт на „ Рогошко шосе “, осведоми заместник-кметът по строителство и вложения в Община Пловдив Пламен Райчев. За шосето, в сектора от моста на Адата до землищната граница на Община Пловдив, има подготвен механически план.

Райчев ревизира по какъв начин е осъществена частичната рехабилитация на най-износените сектори на пътя, които по гледище на кмета Здравко Димитров бяха преасфалтирани преди седмица. За ремонта Община Пловдив задели в незабавен порядък 50 хиляди лв..

„ Наясно сме, че с това отчасти преасфалтиране не се взема решение казуса с Рогошко шосе. Той може да бъде изцяло освежен с Интегрирана териториална инвестиция (ИТИ) сред общините Пловдив и Марица, в чиито землища попада трасето. Такъв план е залегнал с преимущество и в Плана за интегрирано развиване на общината (ПИРО). Това обаче ще стане допустимо едвам през идващия програмен интервал, когато планове сред две и повече общини ще са с приоритет “, съобщи заместник-кметът Райчев.

Заради тежкото експлоатационно положение на пътя и по гледище на кмета Здравко Димитров, още през тази година ще бъде осъществен главен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода от Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат планувани 4 милиона лв. за неговия повсеместен ремонт.

„ Понеже този път, който е значима входно-изходна артерия към града, не е оразмерен за тежкотоварно придвижване, в плана е планувано да се усили структурата на пътя, с цел да поеме интензивността на придвижването и товара на тежките машини. Ще бъдат построени тротоари в урбанизираната територия, улично осветяване, ще бъде положена отвесна и хоризонтална маркировка “, разясни още Пламен Райчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР