Още над 14 500 младежи на 18-годишна възраст ще получат

...
Още над 14 500 младежи на 18-годишна възраст ще получат
Коментари Харесай

ЕС избра още над 14 500 младежи, които получават безплатни билети, за да опознаят Европа

Още над 14 500 младежи на 18-годишна възраст ще получат от Европейски Съюз безвъзмездна карта за пътешестване, с цел да опознаят Европа, заяви Европейската комисия.

Подборът е бил изработен всред съвсем 80 000 искащи. Младежите ще могат да пътуват сред 15 април и 31 октомври тази година за период до 30 дни. Във втория кръг на самодейността кандидатстването продължи две седмици и завърши на 11 декември предходната година. Младежите ще могат да пътуват независимо или в група до петима души, като множеството от тях ще се придвижват с трен. В изключителни случаи ще се употребяват други благоприятни условия за пътешестване, се отбелязва в известието.

Участниците ще могат да открият връзка между тях в обществените мрежи. Те ще научат повече за европейското културно завещание и разнообразие, ще опознаят европейското си завещание. Миналата година самодейността разполагаше с 12 милиона евро, а през тази бюджетът е 16 милиона евро.

Европейска комисия предлага до 2027 година да бъдат обезпечени 700 милиона евро за безвъзмездни юношески европейски пътувания. Ако Европейският парламент и Съветът на Европейски Съюз одобрят предлагането, още 1,5 милиона младежи ще се възползват от тази опция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР