Още на 11 май 2022 г. от „Булгаргаз“ ЕАД информират

...
Още на 11 май 2022 г. от „Булгаргаз“ ЕАД информират
Коментари Харесай

Булгаргаз: Интерконекторната връзка с Гърция няма да е готова на 1 юли

Още на 11 май 2022 година от „ Булгаргаз “ ЕАД осведомят министерството на енергетиката и Българския енергиен холдинг/БЕХ/, че цената на природния газ за юли ще е по-висока и интерконекторната връзка с Гърция няма да е подготвена на 1 юли, излиза наяве от писмо на „ Булгаргаз “ ЕАД до министерството на енергетиката и Българския енергиен холдинг, с което „ Труд “ разполага.

„ Съгласно получено в „ Булгаргаз “ EАД писмо от плановата компания ICGB, газопроводът IGB няма да бъде въведен в употреба към 01.07.2022 година Условията по подписаното сред „ Булгаргаз “ ЕАД и AGSC (Azerbaijan Gas Supply Company, б. р.) са годни до 30.06.2022 година „ Булгаргаз “ ЕАД е поискало от AGSC от 01.07.2022 година да стартират доставки на цялостните количества по контракта (28,670.675 Mwh/ден) във краткотрайна точка Неа Месемврия по цена според контракта. Към момента няма формален отговор от азерската страна на това искане “, се споделя в документа.

Въпреки това на форума във Велико Търново тези дни министър председателят Кирил Петков разгласи, че газовата връзка Комотини-Стара Загора ще проработи от началото на идващия месец.

„ Смятам да отида и до Баку през тази седмица за една вечер, да потвърдим там количествата. Това, което се опит
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР